Det här gjorde vi på Små Dalarögård 1
Hotell,  Restips,  Sverige,  Weekendresor

Det här gjorde vi på Små Dalarögård

Inte så långt bort från Stockholm, i södra Stockholms skärgård finns Dalarö och hotellet Små Dalarögård. Det här gjorde vi på Små Dalarögård.

Det här gjorde vi på Små Dalarögård 2

Det tar knappt en timme från centrala Stockholm att ta sig ut till Små Dalarögård.  När man väl åkt av motorvägen mot Nynäshamn kan man börja ana skärgården och det lantliga livet. 

Vägen slingrar sig fram och tillbaka genom landskapet och ju mer man närmar sig Dalarö ju mer skärgård blir det.  Skogsmiljöer blandar sig med klipporna och en och annan badstrand dyker upp bland fina gamla trähus, bondgårdar och lantliga kyrkor

Precis när man tror att man både kört för långt och fel, så dyker hotellet upp. Det ligger så långt ut man kan komma och för att komma till hotellets parkering måste man passera genom golfbanan.

Vi kom fram till kl 12:00, vi hade bokat in en liten lätt lunch, en tapasbricka. Rummen var inte klara, vilket inte gjorde oss något alls, vi gick ut på terrassen och tog lite kallt och dricka medans vi väntade in tapasen.

Det här gjorde vi på Små Dalarögård 3

Till maten tog vi öl, här förvånades vi att ölen var rätt så dyra, även för en Nynäspils eller liknande, cirka 100 kr och upp i pris.  En halv liter på flaska. Det finns inga fatöl.

Utsikten är det inget fel på ute på Smådalarö

Vi hade tur att få plats på terrassen, solen sken och det blev riktigt varm (vårt besök var i slutet av augusti). Det är väldigt rogivande att sitta där och se ut över havet och klipporna på andra sidan viken. Restaurangen är välbesökt, både av golfare och gäster som kommer med båt och lägger till vid gästbryggan.

Det här gjorde vi på Små Dalarögård 4

Efter lunchen hade vi bokat bastu. Två timmar i en vedeldad bastu med utsikt! Inget att klaga på här inte! Det finns två bastu att boka, en med plats för fyra personer och den andra för max åtta. Vi hade bokat den större, just för att få lite mer plats.

Omklädningsrum, dusch, toalett, bastu och en altan, det är vad man får när man går in i bastun. Har ni inte bokat bastu, behövs en timme innan för att elda och värma upp.  Bastuöl kan man köpa med sig och vi började med ett långt bad innan vi svalkade oss med en kall på altanen. Solen gassade på och vi bara njöt.

Smådalarö visade sig från sin bästa sida!

Kall öl och kalla bad

Bredvid oss, i  den lilla bastun var ett tjejgäng som hade en möhippa. Den delen av bastun  har även en bubbelpool att slappa i. 

Det här gjorde vi på Små Dalarögård 5

Efter ytterligare bastubad blev det ett par snabba dopp i havet.  Jag är inte någon badkruka men ogillar vatten som är mellan 18-22 grader.  Så fort i och lika fort upp igen.

Snabbt konstaterade vi att två timmar är för kort tid, man vill ju både basta, bada, snacka och ta en öl. Det får bli den dubbla tiden nästa gång… 

Så vart vi klara med badet och gick för att checka in. Vi fick rum på bottenvåningen, längst bort i korridoren. Små Dalarögård har inte extremt långa korridorer som många hotell kan ha, så man är snabbt framme.

Nyreonverade och smakfulla rum

Det här gjorde vi på Små Dalarögård 6

Rummen, som är renoverade går i en slags lantlig romantisk stil. Vårt rum hade en dubbelsäng, med två olika lampor och två olika sängbord. En divan stod framför ena fönstret och en generös öppen garderob fanns när man kom in i rummet.

Av någon anledning så var både golvlampssladden och ena sänglampans kontakt utdragna, gissar att man kanske dammsugit och glömt sätt tillbaka kontakterna igen…

Helkaklat med dofter

Badrummen är fina med marmor och en glasduschvägg. Det doftar gott från tvålserien från Rituals. Det är helt ok  med plats för necessärer och annat man behöver med sig in på toaletten.

Två saker jag alltid gör när jag kommer in på ett nytt hotell är: 1 kolla in på toaletten och 2, provligga sängen. Sängen var skön, mjuk och inbjudande.

Vi behövde stryka lite skjortor och det kan man göra i korridoren, där finns en bräda och järn att använda.

Innan middagen hann vi njuta lite bubbel och sedan blev vi placerade vid ett runt bord i matsalen. Det var annars helt fullt. Både stora och små sällskap, några som verkade fira födelsedagar och liknande. Ett och annat golfgäng fanns här med.

Middag med dryck

Det här gjorde vi på Små Dalarögård 7

I paketet ingick en tre-rätters meny och vi kunde fritt välja bland ett par rätter i de olika kategorierna.

Menyn var rätt bra, fanns något för alla och det kändes som en genomtänkt meny med anknytning till hotellet och dess läge.

Det här gjorde vi på Små Dalarögård 8

Huvudrätten som jag tog var fisk, en god gös som serverades med bland annat rotfruktspuré och potatis.  Vi valde att dricka ett torrt rosévin genom hela menyn denna gång. 

Det här gjorde vi på Små Dalarögård 9

Avslutningen blev lite glass, paj och kompott och till detta tog vi ett glas med muscatel. På det stora hela var det en god meny, servicen var på topp och snabb.

Efter middagen kan man förflytta sig till olika sällskapsrum och prata vidare, njuta cocktails eller spela biljard och hänga runt baren. Lite då och då har man även levande musik på hotellet. 

Trötta efter bastun

Själva så orkade vi inte så mycket mera, möra och sköna efter bastubaden, den goda maten gick vi helt enkelt till sängs när klockan närmade sig midnatt.

Frukosten serverades även den i matsalen. Själva frukostområdet där maten serverades är ett litet litet rum, där det snabbt blir fullt om många går in samtidigt. Trevligt att se att man gör det varma allt eftersom, det är inga större fat av något, men det gör även att väntan kan bli lite längre än vad man kanske är van vid

Allt smakade fint och mätta och belåtna gick vi för att hämta bagaget och checka ut.  Men inte för att direkt åka hem, nej nej, ytterligare två timmar bastu väntade oss…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.