Julens godaste köttbullar

Det har blivit väldigt poppis att åka bort på julen och äta ”bortlagat”. Men för er som fortfarande är hemma skall ni här få recept på goda, saftiga köttbullar till julbordet.

kottbullar

Detta recept är mormor Astrids specialrecept som var hemligt under lång tid. Köttbullarna blir extra saftiga och goda och skall ni göra väldigt många så kan ni med fördel grädda dessa köttbullar i ugnen.

Recept:

500 gram blandfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 påse fransk löksoppa, utblandad i 1 dl vatten (lät gärna dra 10-15 minuter)
1 ägg
1 gul lök
3 msk koncentrerad oxfond
salt och peppar efter smak

Gör så här:
Blanda ströbröd med mjölk och löksoppa och ägg, låt svälla i 10 minuter.
Lägg i köttfärsen och blanda väl
Häll över oxfonden och rör så det blandar sig i köttsmeten
Salta och krydda, personligen föredrar jag vitpeppar till köttbullarna

Stek bullarna på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta

Om ni steker köttbullarna på långpanna i ugn, smörj en plåt och lägg köttbullarna på plåten
Ställ temperaturen på 225 grader och stek tills de är gyllenbruna

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

×

Vi har ett jättesött nyhetsbrev som vi gärna vill att du får till din brevlåda

Eftersom det är så bekvämt att få det så rekommenderar vi att du fyller i din bästa e-postadress med en gång!