Moderna cocktailklassiker i ny tappning 1
Hotell,  Inspiration,  Nordamerika

Moderna cocktailklassiker i ny tappning

Fairmont Hotels & Resorts presenterar en uppfriskande nyhet. Classics Perfected 2.0: “The Decades” är en ny spinn på hotellkedjans globala cocktailprogram, som hyllar några av världens mest omtyckta drinkar. Fairmonts prisbelönta mixologer har valt ut några av de äldsta cocktailklassikerna och gett dem nytt liv med inspiration från moderna drinktrender.

Allt började i april 2019 då Fairmonts bästa bartenders, så kallade Tastemakers, samlades i baren The Dead Rabbit i New York för att tillsammans fundera ut och skapa en helt ny cocktailmeny.

Teamet bestod av Fairmonts sex bästa Tastemakers: Bannie Kang från Fairmont Singapore, Grant Sceney från Fairmont Pacific Rim, Nader Chabaane från Fairmont Queen Elizabeth, Jo Last från The Savoy, Andrew Grenz från Fairmont Austin samt Tai Barbin från Fairmont Rio De Janeiro Copacabana.

Resultatet blev en meny som hyllar tio av de mest ikoniska drinkarna som blandats sedan 1800-talet. Moderna varianter på French 75, Mai Tai och Old Fashioned är bara några av de läckerheter som finns att välja bland.

– Cocktailkulturen har länge varit stark runt om i världen och under årtiondena har Fairmonts barer varit några av de hetaste tillhållen för cocktailconnoisseurer. Det är platser där människor har samlats för att umgås och fira, säger Sharon Cohen, Vice President, Fairmont Hotels & Resorts.

Den nya cocktailmenyn gjorde sin officiella debut på The Plaza i New York tidigare under sommaren och finns nu tillgängliga på Fairmonts många toppklassade barer och lounger runt om i världen under sommaren. För mer info, besök www.fairmontmoments.com/cocktails.

Förutom Fairmonts starka drinktradition finns det en rad barer och signaturcocktails inom Accors globala nätverk som gjort sig kända världen över. Drinken Singapore Sling på Raffles Hotel Singapore och den globalt topprankade baren Dandelyan på Mondrian i London är bara två av många exempel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.