Event och mötessäljare på Birka Cruises 3
Inspiration,  Sverige

Event och mötessäljare på Birka Cruises

Event Planner är ett väldigt hett yrke som alltid har många ansökningar. Event Planner finns även ombord på fartygen.

Lin Hägglund, från Norge,  har gjort många saker inom turist- och resebranschen, karriären startade som för många andra, som reseledare, för att senare även jobba inom mötesindustrin på hotell.

Morn da Lin, du har ju alltid gillat att ha jobb där du träffar både många gäster och kunder samt kollegor och nu har du ett jobb som jag vet väldigt många vill ha.
Resesidan.se Intervjuar anställda inom turistbranschen
Vad var det som gjorde att du började jobba i din bransch?
”Jag ville ut på äventyr! Lära mig mera om mig själv och min kapacitet. Att få utvecklas med nya utmaningar varje dag, och att få jobba med människor och service är det bästa jag har gjort!”

Vad är det bästa med att jobba med det du gör?
”Att få använda min kreativitet att hitta de perfekta lösningarna för att mina kunder skall få den bästa upplevelsen ombord. Att få följa kunden från början till slut, tycker jag är riktigt roligt och proffsigt! Det ena utesluter inte det andra, min tjänst är båda stillasittande och rörlig. Jag säljer, har kundmöten och sen koordinerar jag event där det ibland krävs att jag åker med fartyget. Passar mig perfekt!”

birka4

Hur tycker du man skall vara som person för att jobba inom turist- och resebranschen?
”Jag tycker att man måste gilla att vara social. Sen handlar mycket om att våga. Man ställs inför många konstiga utmaningar ibland, och då är det bra om man vågar kliva utanför sin comfort zone. ”

Finns det något negativt?
”Ibland kan det vara lite udda arbetstider, och lönen kanske inte alltid är den bästa. Men om man jobbar med det man älskar, så tycker jag att det är värd det! Jag jobbar mycket hellre med någott jag gillar!”

Vad är dina råd till andra som vill jobba med det du gör?
”Tveka aldrig! Testa dig fram! Det finns många olika tjänster i denna bransch. Erfarenheten man samlar på sig kan man komma långt med!”

Vad tror du att du skulle gjort om du inte börjat jobba med det du gör idag?
”Jag har provat massa olika yrken i mitt liv, men jag dras alltid tillbaka till turist-& resebranschen. Så jag tror att det är där jag hör hemma. Oavsett så måste det vara ett serviceyrke, där man får träffa nya människor och gärna att ingen dag är den andra lik.”

Stort tack för din tid och lycka till på världens hav!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.