Europa, Restaurang, Städer

Restauranger i Prag. Vi tipsar om bra, unika och roliga ställen | Resesidan.seDags för en Weekend i Prag? Här är några populära restauranger i Prag. Vi tipsar om bra, unika och roliga ställen.

Staden är oerhört populär bland svenska weekendresenärer och varje år reser tiotusentals svenskar hit.

De flesta väljer naturligtvis att åka hit under vår och sommar men allt fler väljer även en tur under vinterhalvåret. Den tjeckiska maten karaktäriseras av goda köttbitar med en knödel som påminner lite om palt. Till det får man ofta surkål och rårivna morötter. Priserna på mat på restauranger i Prag mycket lägre än vad de är här hemma i Sverige.

Här några populära restauranger i Prag som är värda ett besök.

Cottocrudo
Tillsammans med restaurang Bohemian så får man på Cottocrudo den bästa och finaste italienska och medelhavsinspirerade maten. Sommartid kan man sitta vid de stora golv-till-tak fönstren och titta ut över floden. Restaurangen ligger i Four Seasons Hotel.

Céleste Restaurant
Denna restaurang ligger på de översta våningarna i den märkliga byggnaden som tillhör Dansens Hus, det runda rummet och terrassen som är öppen sommartid har en hänförande utsikt.
Maten som serveras är moderna och franskinspirerade.

Restauranger i Prag. Vi tipsar om bra, unika och roliga ställen.

Siddharta Café
Med sin djärva inredning och kraftiga färgsättning är denna restaurang ett spännande inslag i stadens restaurangutbud. Modern och kreativ mat blandas med popkultur och loungemusik. Siddharta Café är ett populärt ställe för cocktails, hoppa upp i loungen och njut drycken tillsammans med den klassiska Buddha Bar-musiken.

Essensia
Tjeckisk mat när den är som allra bäst. Restaurangen är uppdelad i mindre matsalar, sobert inredda med asiatiska inslag. Menyn ändrar karaktär något på kvällstid och då kommer de asiatiska inslagen fram. Restaurangen är berömd för sin fina vinkällare som även kan hyras för privata provningar och dryckeskvällar.

Rickshaw
Denna restaurang har vunnit flera priser för sitt unika restaurang koncept. Här kommer smakerna från hela Asien. Japanskt, Malaysiskt, Kinesiskt, Thai, Singapore…
Prova gärna Rickshaw Menyn som är gjord för två personer och där man får smaka maten från de olika länderna i en smakrik avsmakningsmeny som man sätter ihop själv.

Gillar du att prova restauranger och äta god mat? Läs även artikeln om några mycket bra budgetrestauranger i London, klicka här >

 

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×