Europa, Natur

Vinter i Norge, stort intresseVissa orter och hotell i Norge är redan fullbokade inför vintern och intresset från Sverige är rekordstort. Mest populärt för svenskarna är att åka under sportlovet. Vill du komma åt bättre
priser och folktomma backar? Då ska du satsa på vecka 1 och 15.
guoy4duwggxewnw8kvya


 

Om du vill ha en Norge-semester i vinter ska du lägga på en rem med bokningen. Svenska familjeföretaget Nord-Resor rapporterar att intresset från Sverige är rekordstort. Vissa hotell och orter sticker ute lite mer än andra. När det gäller bokningsläget så börjar Gudbrandsgard Hotell i Kvitfjell bli fullbokat under sportlovet vecka sju, samt under jullovet vecka ett. De märker även av en stor efterfrågan på Quality Spa Resort Norefjell under sportlovet.

Åk när norrmännen jobbar
Den sammantagna försäljningsökningen hos Nord-Resor är på drygt 75 procent när det gäller sportlovet, gentemot föregående säsong. Även andra orter rapporterar in ett ökat intresse från Sverige. Exempelvis meddelar skidorten Skeikampen att svenska bokningar har ökat med hela 55 procent sedan förra året.

Vecka ett är ett smart val
Mest populärt för svenskarna är sportlovet.
– Kruxet med detta är att den ökande efterfrågan drar upp priserna och sportlovet blir till slut en klassfråga. Jag skulle rekommendera svenskar att åka skidor i Norge vecka ett, från den första januari, eftersom norrmän har vanlig arbetsvecka då och det har inte vi. Då kan man få ett paket med fem nätter till ett jättebra pris eftersom de norska anläggningarna står tomma, berättar Per-Anders Ewelind på Nord-Resor.Låga priser och folktomt i påsk
Annars är påsken en bra tid för svenskarna att åka till Norge.
– I Sverige har nästan hela landet påsklov veckan efter påsk. Det har inte norrmännen. Vecka 15 är
därför också ett säkert kort för låga priser.

Vecka 15 kan man exempelvis få fem nätter på all inclusive-hotell i Hafjell, för två vuxna och två barn, samt fem dagars liftkort för 12 990 kronor. Då må det vara högsäsong hemma i svenska fjällen, men du kan få de norska pisterna helt för dig själv.

Inte långt från Norska gränsen hittar man Funäsfjällen som är ett finfint alternativ. Funäsfjällen är ett riktigt paradis för barnfamiljer som vill uppleva fjällen och samla storslagna naturupplevelser tillsammans.

Mynewsdesk

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×