sommarläsning
Europa

3 boktips för sommaren

Sommaren är för många tiden då man kan plöja igenom böcker, det kan bli 10-15 stycken för en del. Här är 3 boktips för sommaren.

Ett par år sedan så lyssnade jag mycket på ljudböcker, det passade perfekt då jag körde bil 2 timmar om dagen för att ta mig till jobbet. Det gjorde att jag hade “råd” att lyssna på lite allt möjligt, då jag hade all tid i världen. Det bidrog till att jag faktiskt lyssnade på böcker som jag annars aldrig tänkt mig lyssna på.

En serie som blev min last var den långa serien om den svenske psykopaten Silferbielke.  Första boken heter En nästan vanlig man, då man lär känna Christoffer i slutet av skolåren, på jakt efter pengar för att kunna leva ett liv i lyx och glamour. Redan i första boken börjar man ana att allt nog inte står rätt till med denne unge man.

Kaos är bara förnamnet

boktips

Christoffer suktar efter det snabba livet, heta brudar och en massa pengar. Det går snart över styr för honom och berättelsen blir bara mer och mer märklig. Ibland hatar man honom, ibland blir man fascinerad och förundrad. Hur som helst så är det en kul läsning. Böckerna är lättlästa och man kan helt inte lägga boken ifrån sig.

18 grader minus

Denna spännande bok av Stefan Ahnhem är en riktig nervkittlare. Allt börjar med en mystisk händelse då man hittar en död kropp som visar sig vara långt över två månader gammal, men ser “färsk” ut. Vi får följa polisen Fabian Risk i en mycket spännande bok, där återigen, man häpnas över vad som faktiskt händer i boken. En bra läsning en het sommardag, då man får komma in i minus 18 grader… Adlibirs har boken för 49:- bara-

Passa även på att läsa Offer utan ansikte.El Choco – Livet i ett Bolivianskt fängelse

El Choco

Jag är ledsen min vän”, sa mannen och skakade lite sorgset på huvudet, “men jag tror inte du kommer att överleva här inne.”

27-årige Jonas Andersson från Kungälv hade i ett desperat försök att bli av med sina skulder erbjudit sig att göra en affärsresa till Bolivia. Han åkte fast på flygplatsen med nästan tre kilo kokain i väskorna och hamnade på det ökända fängelset El penal de San Pedro, 3 600 meter över havet i Bolivias huvudstad La Paz.

Det här är en både intressant och spännande bok att läsa. Jag har alltid gillat livsöden och detta är ett som ingen vill uppleva. Att läsa om hur Jonas överlever i fängelset och hur det interna systemet fungerar är spännande. Det var flera gånger jag hade ångest över hans öde, när jag läste boken. Jag kunde helt enkelt inte lägga den ifrån mig.  Kan vart rekommenderas!Köp böckerna idag via Adlibris, bästa priset online!!!

Jag hoppas det kan bli tips på lite bra sommarläsning, kommentera gärna vad ni tycker jag skall läsa i sommar.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×