Resesidan
| | |

Viking Line startar SkärgårdskryssningarHar du saknat möjligheten att kryssa? Oavsett om det är en Karibienkryssning eller en kortare 22-timmars kryssning? Det har jag gjort. Nu kommer goda nyheter: Viking Line startar Skärgårdskryssningar.

Stockholms skärgård är en av de vackraste platserna Sverige har att se, tycker jag i alla fall. Det finns många fina kuststräckor och skärgårdar att se i Sverige men att resa ut genom hela Stockholms skärgård är något unikt.

Viking Line SKärgårdskryssningarNär man har toppenväder, solen är framme och det är varmt i luften då är det perfekt att sitta på soldäck och bara njuta. Utloppet från Södermalm är något speciell. Bara några minuter bort passerar man vackra Nacka, med alla sina fina hus som byggs längs med vattnet, man passerar det pampiga hotellbyggnader, Fjäderholmarna och Vaxholm med sitt kastell.

Skärgårdskryssningar med Cinderella

Vad är det egentligen som skiljer denna nya kryssning mot en vanlig Cinderellakryssning? Först och främst så är det avgångstiden.
Nu kryssar man iväg klocksn 13:00. En nöjeskryssning gick klockan 18:00. I priserna så ingår buffé. Det var något man tidigare fick betala extra för.

Båten är tillbaka igen kl 09:30 på morgonen, tidigare så ankom Cinderella klockan 15:00. Det som jag gillar mest är faktiskt de nya tiderna. Men så skall man ju komma ihåg att detta inte är en nöjeskryssning på samma sätt som “gamla” Cinderella. Det var en partybåt.

Nu är det mer fokus på upplevelser av skeppet och skärgården. Middag ingår i priset. Det har det inte gjort innan, mer om det längre ned i texten.

Kryssningar för barn

Ville Viking är med på denna kryssning också.  Vikings Barnklubb för små matroser är poppis. Cinderella har öppnat våning 9 som en stor barnklubb där lekledare tar hand om alla barnen och aktiverar dem i både rittävlingar, hoppborgar mm. Passa på att njuta lite extra medans barnen har roligare med barnklubben.

Mat ingår i kryssningen

I priserna så ingår numer middag. Här kan man välja om man vill äta buffé eller uppgradera maten till a la carte. Eller varför inte den goda skaldjursplatån?

Frukost kan läggas till om man så önskar, det tillkommer i paketpriset. Buffén som ingår inkluderar ju även dryck, så det kan vara ett bra alternativ. Väljer man att äta från Skärgårdsmenyn (a la carte), är det en fastmeny, man får en förrätt och dessert och kan välja på två olika varmrätter.

Skaldjursweekend

Shoppa och fynda

Som vanligt så har Taxfreebutiken öppet. Tur är väl det. Här kan man göra en del bra fynd. Enligt Viking Line kan man nu även förboka beställningar, även om man inte har bil, och bara hämta ut det i butiken. Vet man redan vad man vill köpa så kan man handla online, innan resan. Fast det är väl roligare att gå runt i butiken och kika, klämma och känna på vad som finns?

Så vill du skärgårdskryssa? Då kan du boka din resa här > 

Det finns fler bolag att åka med, här kan du läsa om en härlig skärgårdskryssning med Strömma.

 

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.