Europa, Inspiration

5 mysiga byar på TeneriffaTeneriffa har mycket mer att erbjuda än sol och bad. Att hyra bil några dagar och upptäcka ön och alla små byar, på egen hand, är populärt. Vi har listat fem riktigt mysiga byar på Teneriffa som är väl värda ett besök.

La Orotava
En charmig by på Teneriffas norra sida, inte långt från kuststaden Puerto de la Cruz. Byn ligger vid en dal med samma namn och i området finns goda möjligheter till vackra vandringar. La Orotava är nog ändå mest känd för sin vackra arkitektur samt för sin traditionella kanariska miljö som skiljer sig från övriga byar på Teneriffa. Det är en relativt stor, men mycket pittoresk, by där det finns mycket att se, inte minst i de gamla delarna.

Taganana
En liten, fridfull fiskeby på nordvästra Teneriffa. På den här delen av Teneriffa skiljer sig naturen markant från resten av ön med sin gröna, frodiga natur och vilda kustlandskap. För att komma hit åker du genom den vackra Mercedesskogen. Vid byn ligger en av de bästa surfstränderna på ön dit de riktiga entusiasterna vallfärdar.

Vilaflor
Vilaflor är Spaniens högst belägna by och ligger vid foten av vulkanen Teide. Här är inte sol och bad i fokus utan den avkopplande atmosfären och naturupplevelserna med den vackra utsikten. Det är ett givet stopp när man tar vägen upp mot vulkanen, som är Spaniens högsta berg, från södra delen av ön. Missa inte ett stopp i nationalparken Las Cañadas med sina mäktiga bergsmassiv.TeneriffaMasca på Teneriffa bjuder på otroliga vyer

Masca
En av Teneriffas mest pittoreska byar. Nästan ”ett måste” om du tar dig runt ön med bil. Byn ligger i en ravin och är ett perfekt ställe att vandra i med fantastiska naturupplevelser. Så sent som år 1991 byggdes det vägar till Masca, innan dess fick man ta sig dit till fots eller via vattnet. Många väljer idag att åka till Masca med utfärdsbuss och promenera genom den lilla byn ner till havet (tar ca 3 timmar).

Garachico
En lugn och mysig by på Teneriffas nordkust med en tydlig spansk karaktär. Vackra byggnader och omgivningen bidrar till en romantisk atmosfär i den lilla byn som tillsammans med Buenavista och Los Silos bildar Kanarieöarnas ”fjortonde” ö, Low Island. På 1700-talet överlevde byn ett vulkanutbrott som efterlämnade sig naturliga havsbassänger efter att lavaströmmen stoppades av vattnet.

Vart finns din favoritplats? Tony valde att flytta till granön, Gran Canaria, här kan ni läsa mer om det >

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

One thought on “5 mysiga byar på Teneriffa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×