Inspiration

Åk slalom i DubaiNär man pratar om Dubai så tänker de flesta på sand, konstgjorda öar och skyskrapor.

Få är det nog som tänker på att man kan åka slalom i Dubai.

Dubai kommer väl aldrig att bli en destination för slalomåkare eller andra Alpfantaster, men det är ju ändå ganska roligt att man kan kombinera en bad- och solsemester med att åka skidor.

Men Ski Dubai är så mycket mer än bara att åka slalom, hade ni väntat er något annat från Förenade Arabemiraten?
Bege er till Mall of Dubai, här ligger Mellanösterns första skidanläggning, Ski Dubai. Det är ett stort vinterlekland, för alla, oavsett om man vill åka slalom, snowboard eller bara leka i snön.
Här kan man åka slalom, glida i snöbanor, åka  Zip Line och mycket mer.

Längsta backen är 400 meter lång och har ett fall på 60 meter och här finns även svart backe för mer rutinerade åkare. Glöm inte heller bort att kika på pingvinerna som bor här och se dem leka  i vattnet. Det finns även kaféer och restauranger att besöka här.

Slalom i Dubai

Ski-Dubai-Tatler-16jan14_alamy_bMan kan köpa olika paket till Ski Dubai, beroende lite på vad man faktiskt vill göra. Förutom att kunna åka slalom finns fler andra roliga aktiviteter att göra.

En av dem är att umgås med pingviner. Här finns en tur man kan göra som innehåller både en frukost och sedan interaktion med pingvinerna.

I Parken finns även möjlighet till lek, det finns olika typer av attraktioner att åka och leka med. De olika paketen har även så man får låna handskar. Som vi vet så kan det ju bli rätt kallt.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×