Åk på en Weekendresa till Vilnius 1
|

Åk på en Weekendresa till VilniusMed Vilnius City Card har du alla möjligheter att upptäcka det bästa av Vilnius. Med kortet får du åka kommunalt, gå med på guidade stadsturer och du får gratis entré till museum. Du kan även få rabatt bland annat på restauranger, när du hyr cykel och när du bokar boende.
 
Kortet finns i fyra versioner och kostar följande: 24 timmar utan biljett till kollektivtrafik – 20 Euro (14,99 Euro om du köper på Vilnius Turistinformation)24 timmar med biljett till kollektivtrafik – 30 Euro (24,99 Euro om du köper på Vilnius Turistinformation)72 timmar utan biljett till kollektivtrafik – 35 Euro (19,99 Euro om du köper på Vilnius Turistinformation)72 timmar med biljett till kollektivtrafik – 45 Euro (39,99 Euro om du köper på Vilnius Turistinformation)5% rabatt för barn upp till 14 år.

Du kan boka Vilnius City Tour kort här.


 Fira in det nya året
Ta en weekend till för att fira in det nya året. Det hålls flera mysiga konserter som får dig att komma i rätt stämning Inför det nya året.
 
På nyårsafton kl. 19:00 bjuder Litauens symfoniorkester in till en musikalisk kväll. Tillsammans med fyra kända litauiska artister bjuds det på populära musikallåtar. Välkommen till kongresshallen och njut.
För mer information, klicka här
 
I ”the museum of applied arts and design” med start kl. 20:00 hålls en klassisk konsert i en vacker atmosfär med flera inslag av opera. Det kommer bland annat framföras verk av Mozart, Offenbach och Rossini.
För mer information, klicka här.
 
Med vals och latinska rytmer hålls en spännande nyårskonsert på Vinlus Universitet kl. 17:30. Kristupo Festivalis är en festival som normalt hålls under sommaren men nu har Kristupo Festivalis orkestern samlats för att framföra en fantastisk konsert med verk av bland annat Strauss och Piazzolla.
För mer information, klicka här.
 
MO MUSEUM

Den 18 oktober öppnade MO Museum upp sina dörrar. MO, som är ritat av arkitekten Daniel Libeskind, är ett museum som strävar efter öppenhet och liv. Det finns över 5000 verk av litauiska konstnärer från 1960 till nutid. Här hålls det olika utställningar, filmvisningar och konserter för alla åldrar. Kolla på deras hemsida för att se vad händer under ditt besök i Vilnius.

För mer information, klicka här:

Weekendresa till Vilnius, kul och spännande

Åk på en Weekendresa till Vilnius 2


GASTRONOMISKA UPPLEVELSERThe White Guide har nyligen släppt en lista med de 30 bästa restaurangerna i Baltikum. Här finns det med flera restauranger i Vilnius, Kaunas och Klaipeda. ”För den konservativa gourmanden kan utvecklingen av det baltiska köket vara förvirrande, det är passionerat och dramatiskt med en stor succé” säger Aivar Hanson som publicerat guiden.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.