billiga länder att resa till 2023
Inspiration,  Europa,  Nyheter,  Restips

Billiga länder att resa till 2023: Tips och råd för budgetmedvetna resenärer

Billiga länder att resa till 2023 kanske kan räknas på ett par fingrar men det finns några bra alternativ som kan passa den svenska plånboken. Här följer några tips på billiga länder att resa till.

Introduktion

Att resa behöver inte vara dyrt och det finns många fantastiska destinationer runt om i världen som kan upptäckas utan att spränga budgeten. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några av de billigaste länderna att resa till år 2023, varför det är viktigt att resa billigt och tips för att hitta de bästa priserna på flyg och hotell. Genom att boka i förväg, söka efter erbjudanden och kampanjer och boka direkt på flygbolagens hemsidor kan du spara pengar på din nästa resa och göra det möjligt att upptäcka fler platser än du kanske trodde var möjligt.

Vilka länder är billiga för svenskar?

Priset på en resa kan variera beroende på en rad faktorer, inklusive säsong, efterfrågan, valutakurs och destinationens popularitet. För svenskar som letar efter budgetvänliga resor, finns det dock många destinationer som kan erbjuda prisvärda alternativ.

Några av de länder som ofta anses vara billiga för svenskar inkluderar Thailand, Vietnam, Indonesien, Indien, Filippinerna och flera länder i Östeuropa. Dessa länder har alla en relativt låg kostnadsnivå och kan erbjuda allt från vacker natur och spännande städer till fantastisk mat och kultur.

Men det finns också många andra länder som är värda att besöka och ändå inte kostar för mycket. Till exempel kan du utforska Baltikum, Balkan, Polen och Tjeckien för en bråkdel av vad det kan kosta att resa till mer populära destinationer i Europa.

Tips för att hitta prisvärda resor inkluderar att vara flexibel med resedatum, boka i förväg, söka efter erbjudanden och kampanjer, och använda sig av billiga flygbolag och hotellalternativ. Genom att ha lite planeringsarbete och tålamod kan du hitta fantastiska resor till överkomliga priser.

Billiga länder att resa till 2023 i Europa

 1. Bulgarien
 2. Ungern
 3. Polen
 4. Rumänien
 5. Tjeckien
 6. Slovakien
 7. Litauen
 8. Lettland
 9. Albanien
 10. Montenegro

Billiga länder att resa till övriga världen

 1. Thailand
 2. Vietnam
 3. Laos
 4. Kambodja
 5. Indonesien
 6. Malaysia
 7. Filippinerna
 8. Peru
 9. Guatemala
 10. Bolivia

Dessa länder kan erbjuda en fantastisk reseupplevelse utan att det kostar en förmögenhet, och du kan njuta av allt från vacker natur och spännande städer till fantastisk mat och kultur. Så om du letar efter prisvärda resor, bör du definitivt överväga att besöka något av dessa länder.

Indien, ett bra alternativ

Indien är generellt sett billigare än många europeiska länder och kan vara en relativt billig destination att resa till. I Indien kan du hitta billiga flyg- och hotellpriser, samt billig mat och transport, speciellt om du reser utanför de mest turisttäta områdena.

Några populära resmål i Indien är Goa, Delhi, Jaipur, Agra (Taj Mahal), Kerala, och Himalaya. Indien är också känt för sin mångsidighet och du kan uppleva allt från storstäder till bergslandskap, djungler, och stränder. Detta gör Indien till en spännande destination att besöka.

Så i sammanhanget av att lista billiga länder att resa till, kan Indien vara en bra destination att överväga och kan läggas till på listan över länder utanför Europa.

Egypten ger mycket för pengarna

Egypten är också en relativt billig destination att resa till, och det är känt för sin rika historia, kultur och fantastiska sevärdheter. Landet erbjuder också fantastisk mat, vackra stränder och spännande shoppingmöjligheter.

Några av de mest populära resmålen i Egypten är Kairo (pyramiderna), Luxor (tempel och gravar), Sharm El-Sheikh (stränder och vattensporter), och Hurghada (dykning och snorkling). Priserna för flyg, hotell, mat och dryck är generellt sett mycket lägre än i många andra europeiska länder.

Så ja, Egypten kan också läggas till på listan över länder utanför Europa som erbjuder relativt billiga resor och fantastiska upplevelser.

billiga länder att resa till

Vart är det billigast att resa i Europa 2023?

Det finns fortfarande många länder som du kan besöka utan att spendera för mycket pengar i Europa. Nedan följer några billiga europeiska resmål som kan vara värda att besöka:

 • Bulgarien: En destination som är prisvärd och har allt från vackra stränder till bergslandskap och kulturhistoriska sevärdheter.
 • Rumänien: Även Rumänien är en prisvärd destination med massor av sevärdheter, inklusive Transsylvanien, Bukarest och Peles slott.
 • Ungern: Budapest är känt för sina varma källor och spabehandlingar och det är en av de mest prisvärda huvudstäderna i Europa.
 • Polen: Landet är hem för en mängd historiska och kulturella sevärdheter, inklusive Wawel-katedralen i Krakow och den UNESCO-listade gamla staden i Gdansk.
 • Portugal: Portugal erbjuder vacker natur, fantastiska stränder och historiska städer som Lissabon och Porto till rimliga priser.

För att spara pengar när man reser i Europa kan man använda kollektivtrafik istället för taxi eller hyrbil. Man kan också välja att bo i budgethotell eller vandrarhem, och undvika dyra restauranger genom att äta på lokala matställen eller laga egen mat. Det kan också vara värt att boka flygbiljetter och hotell i förväg och att leta efter erbjudanden och rabatter på turistattraktioner.

Av dessa fem länder har Portugal de bästa möjligheterna för den som vill sola och bada. Portugal har en kuststräcka på cirka 800 kilometer med många vackra stränder längs Atlanten, inklusive Algarve-regionen som är särskilt populär bland sol- och badturister. Det finns också många pittoreska kuststäder och byar som är värda ett besök, t.ex. Cascais, Sintra och Albufeira. Dessutom är prisnivån relativt låg i Portugal jämfört med andra europeiska länder, vilket gör det till en attraktiv destination för den som vill ha en avkopplande sol- och badsemester till ett rimligt pris.

Ungern, Bulgarien och Polen är alla länder som erbjuder bra möjligheter att sola och bada till rimliga priser. Ungerns huvudstad Budapest är känd för sina varma källor och spabehandlingar, medan Bulgarien har många vackra stränder längs Svarta havet. Polen har också några fina stränder, som vid Östersjökusten, men landet är främst känt för sin rika historia och kultur.

Vilket land är billigast att semestra i 2023?

Att hitta det billigaste landet att semestra i 2023 kan vara en utmaning, men det finns några destinationer som sticker ut när det gäller att få mest valuta för pengarna. Här är några tips på det billigaste landet att semestra i 2023:

 1. Vietnam: Medan flygpriserna kan vara höga kan boende, mat och transport i Vietnam vara mycket prisvärda. Landet har också en mängd olika sevärdheter, inklusive vackra stränder, historiska tempel och fantastisk mat.
 2. Nicaragua: Nicaragua är fortfarande relativt okänt som turistmål, men det är en destination som erbjuder mycket till ett rimligt pris. Landet har en mängd olika sevärdheter, inklusive vackra stränder, sjöar och regnskogar.
 3. Indonesien: Indonesien är en örik nation med en mängd olika kulturer, landskap och aktiviteter. Boende och mat kan vara mycket prisvärda, och landet erbjuder också fantastiska stränder, vacker natur och kulturhistoriska sevärdheter.

När du reser till det billigaste landet 2023 kan du också maximera din budget genom att välja lägre prisklass på boende, äta på lokala matmarknader och välja billigare transportalternativ. Att resa utanför högsäsongen kan också vara ett sätt att spara pengar, liksom att välja mindre kända destinationer där priserna kan vara lägre.

Vart i Europa är det billigast att flyga?

Att hitta billiga flygbiljetter till Europa är en viktig faktor för att spara pengar på resan. Här är några tips på hur man kan hitta de bästa priserna:

 • Var flexibel med datum: Genom att vara flexibel med resdatum kan man hitta billigare flygbiljetter. Att undvika högsäsong kan också hjälpa till att sänka kostnaderna.
 • Boka i förväg: Att boka flygbiljetter i förväg kan också hjälpa till att få de bästa priserna. Det rekommenderas att boka minst 6-8 veckor i förväg.
 • Välj mindre populära flygplatser: Att flyga till mindre populära flygplatser kan också hjälpa till att sänka kostnaderna. Exempelvis kan det vara billigare att flyga till Frankfurt Hahn i Tyskland istället för Frankfurt International.

När det gäller vilka flygbolag som erbjuder de bästa priserna kan det variera beroende på destination och tidpunkt. Men generellt sett brukar budgetflygbolag som Ryanair, EasyJet och Wizz Air erbjuda billigare priser än de större flygbolagen som SAS, Lufthansa och British Airways.

Några av de billigaste destinationerna att flyga till inom Europa är:

 • Budapest, Ungern
 • Krakow, Polen
 • Riga, Lettland
 • Sofia, Bulgarien
 • Vilnius, Litauen

Genom att använda sig av ovanstående tips och söka runt på olika flygbolags hemsidor eller bokningssidor som KIWI , Avia Sales och WayAway, kan man hitta de billigaste flygbiljetterna till Europa.

billiga länder att resa till 2023

Vilket land är billigast, Grekland eller Spanien?

Grekland och Spanien är två av de mest populära semesterdestinationerna i Europa, men vilket av dessa länder är egentligen billigare att besöka? Här är en jämförelse av prisnivåerna och några tips på hur man kan spara pengar på en resa till dessa länder.

Boende: När det gäller boende är det generellt sett billigare att hitta hotell och lägenheter av god kvalitet i Spanien än i Grekland, särskilt i städerna. Grekland har en tendens att vara dyrare på grund av dess popularitet som turistmål, särskilt på öarna.

Mat: Både Grekland och Spanien erbjuder utsökt mat och dryck, men när det gäller priser är Spanien vanligtvis billigare. Särskilt i mindre städer och byar kan man hitta lokala restauranger som erbjuder prisvärda rätter, medan i Grekland kan priserna bli högre på populära turistställen.

Transport: När det gäller transport är Spanien vanligtvis billigare än Grekland. Offentlig transport, som tåg och bussar, är ofta mycket billigare i Spanien än i Grekland, och även taxi-priserna är lägre. Men det är också värt att notera att Grekland har ett bättre nätverk av inrikesflyg, vilket kan vara ett billigare alternativ för att ta sig mellan öarna.

Sevärdheter: Både Grekland och Spanien har ett rikt historiskt och kulturellt arv och många populära sevärdheter, men när det gäller priserna för inträde kan det variera mycket. Generellt sett kan sevärdheter och museum vara billigare i Spanien, medan Grekland kan vara dyrare, särskilt för turistmål som Akropolis i Aten.

Tips på hur man kan spara pengar:

 • Undvik att resa under högsäsongen för att undvika högre priser på allt från boende till transport och mat.
 • Om du reser till Grekland, överväg att besöka mindre öar för att undvika de mest populära turistställena.
 • Boka boende i förväg och leta efter rabatter eller erbjudanden på hotell och lägenheter.
 • Utforska lokala marknader för att hitta prisvärda maträtter och köpa souvenirer till lägre priser.
 • Ta kollektivtrafik istället för att hyra bil för att spara pengar på transportkostnader.

Vilket land är billigast, Grekland eller Italien?

Jämförelse mellan Italien och Grekland när det gäller prisnivåer på boende, mat, transport och sevärdheter:

Boende: Generellt sett är boendekostnaderna högre i Italien än i Grekland. I städerna är det ofta svårt att hitta billigt boende i Italien, medan det i Grekland är lättare att hitta boende till överkomliga priser, särskilt om man söker utanför de större städerna.

Mat: Matpriserna varierar beroende på var man befinner sig i de två länderna. I allmänhet är matpriserna högre i Italien än i Grekland. Det är dock fortfarande möjligt att hitta billiga matalternativ i Italien, speciellt om man letar efter lokala rätter och går till mindre turistiska platser.

Transport: Offentlig transport i både Italien och Grekland kan vara prisvärd, men priserna kan variera beroende på stad och region. Att resa mellan städer i Italien kan vara dyrt, medan Grekland har ett bättre nätverk av bussar och tåg som är billigare. Att hyra en bil kan vara ett bra alternativ i båda länderna, och det är ofta billigare att hyra bil i Grekland än i Italien.

Sevärdheter: Entréavgifterna för turistattraktioner i Italien är ofta högre än i Grekland, men detta kan också bero på vilka sevärdheter man besöker. Det finns många gratis sevärdheter att besöka i båda länderna, och det kan också vara billigare att boka biljetter på förhand.

Tips på hur man kan resa billigare till dessa länder:

 • Undvik högsäsongen och res under lågsäsongen, särskilt om man vill besöka de populära turistorterna i Italien.
 • Boka boende i förväg för att undvika höga priser och undvik att bo i centrala städer.
 • Ät på mindre turistiska platser och leta efter lokala rätter för att spara pengar.
 • Välj kollektivtrafik eller hyr en bil för att undvika höga transportkostnader.
 • Besök gratis sevärdheter och boka biljetter i förväg om man vill besöka betalda sevärdheter.

Boka själv online och jämför och spara pengar

Att boka sin resa själv online kan vara ett effektivt sätt att få de bästa priserna. Här är några tips för att boka din resa själv online:

 1. Använd prisjämförelsesajter – Prisjämförelsesajter som Booking.com för hotell, Viator och Getyourguide för upplevelser och WayAway och Aviasales för flygresor kan hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena på resor och upplevelser.
 2. Boka direkt på hotell- och flygbolagens webbplatser – Många hotell- och flygbolag erbjuder exklusiva erbjudanden och rabatter när du bokar direkt på deras webbplatser. Du kan också undvika dyra bokningsavgifter som ibland tillkommer när du bokar via en tredje part.
 3. Var flexibel med dina resedatum – Att resa under lågsäsong kan ofta vara mycket billigare än att resa under högsäsong. Genom att vara flexibel med dina resedatum kan du spara en hel del pengar på din resa.
 4. Undvik populära turistdestinationer – Populära turistdestinationer tenderar att vara dyrare än mindre kända platser. Genom att välja en mindre känd destination kan du spara en hel del pengar på din resa.
 5. Boka i förväg – Att boka din resa i förväg kan hjälpa dig att få de bästa priserna på flyg och hotell. Dessutom kan det vara en bra idé att boka dina aktiviteter och utflykter i förväg för att undvika höga priser på plats.

Summering

Att resa behöver inte alltid vara en dyr affär. Genom att planera smart och välja rätt destinationer kan man resa till Europa utan att spräcka budgeten. För den som vill resa billigt är Östeuropa, Balkan och Baltikum bra alternativ, medan mer populära resmål som Italien och Spanien kan vara något dyrare.

För att hitta de bästa priserna på flygbiljetter är det en bra idé att använda prisjämförelsesajter som WayAway och Aviasales och vara flexibel med datum och destinationer. Genom att välja mindre populära flygplatser och boka i förväg kan man också spara en hel del pengar.

När det kommer till boende är det en bra idé att välja en lägre prisklass på hotell eller att boka privat boende genom Airbnb eller liknande tjänster. Att äta på lokala matmarknader och välja mindre turistiska restauranger kan också hjälpa till att hålla kostnaderna nere.

För att spara pengar på sevärdheter och upplevelser är det en bra idé att boka dem i förväg genom tjänster som Aviator och Getyourguide. På så sätt kan man undvika köer och ofta få bättre priser.

Att resa billigt behöver inte betyda att man måste kompromissa med kvaliteten på resan. Genom att planera smart och välja rätt destinationer kan man få en minnesvärd resa utan att behöva tömma plånboken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.