Europa, Inspiration, Restips

Ett besök i Regents Park, LondonLondon är väl redan känt för att ha många fina parker att besöka och mest känd är Hyde Park. Men vi slår för ett besök i Regents Park, London.

Regents Park är en stor och vacker park med många öppna och luftiga områden. Parken är väldigt varierande för besökarna, där det blandas vackra planteringar med konst och lekplatser för barn.  Regents Park ligger i nordvästra London, och man kan åka tunnelbana hit.

Parken blir extra fin för det finns väldigt mycket vatten här. Först kommer man in i den Yttre cirkeln. Här finns bland annat en utomhus utställning med många spännande statyer och konstverk.

Regents ParkRegents Park prunkar i grönska

Här frodas den Brittiska trädgårdsintresset, vackra planteringar och formationer kantar de många promenadstråken. Parken är uppkallad efter Englands “Playboy Prince”, som sedan blev Kung George IV, 1762-1830.

Ett besök i Regents Park, London 6

Efter att ha promenerat genom statyparken och de vackra planteringarna kommer man till den “Inre cirkeln”, här finns den kända Queen Marys Garden, som innehåller över 12000 rosor.  Runt Queen Marys Garden finns vattenfall och små dammar, broar korsar och kryssar vattnet. Parken är även känd för att ha en hel del djurliv, framför allt då fåglar.

Ett besök i Regents Park, London 7

Ett besök i Regents Park, London 8

I den norra delen av parken hittar man även London Zoo. Strax intill Queen Marys Garden finns en liten restaurang, där kan man fika, äta pizza, smörgåsar eller svalka sig med kalla drycker.

Ett besök i Regents Park, London 9

Nedanför serveringen finns en Friluftsteater där man både har musikföreställningar och teatrar. Sjön som ligger där lämpar sig fint för att hyra en trampbåt eller kanot och glida fram i sakta gemak.

Ett besök i Regents Park, London 10

Parken är en av Londons åtta Kungliga parker. Regents Park är öppen varje dag mellan 0500-2100.  På helgen är det fullt av folk som har Pic-Nic, spelar spel och sport eller bara träffas och hänger här.

 

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×