Sugen att åka på Julmarknad? Läs om över 10 stycken 3
Europa,  Inspiration,  Restips,  Städer

Sugen att åka på Julmarknad? Läs om över 10 stycken

Det går snabbt nu, snart är det dags att fira Jul igen men innan dess finns möjligheten att redan nu börja “Jula”. För du kanske är sugen att åka på Julmarknad?

Runtomkring i Europa börjar snart en mängd Julmarknader ta fart. Flera finns i Sverige och några av de mer populära julmarknaderna är de som bland annat finns på Stortorget i Stockholm samt på Skansen.

Just marknaden på Stortorget säger sig vara Sveriges äldsta julmarknad med rötter ända ifrån slutet av 1830-talet. Stortoget är ju ett perfekt område för en marknad, mitt i Gamla stan och en mängd historia som utspelats just här.

Torget kommer att kantas av små röda små bodar, så som det skall vara och här hittar man allt möjligt att handla. Varför inte strosa runt med lite glögg i handen?

Flera marknader i huvudstaden

Skansens Julmarknad har funnits sedan 1903, på julmarknaden hittar du över 70 marknadsbodar, fyllda av julmat, julklappar och godsaker och hantverk av högsta kvalité. Skansen, likt Stortorget bjuder in till riktig härlig julstämning. Man kan känna dofter och uppleva hur det kan vara i en gammal Tomteverkstad.

Skansens öppnar för Julmarknad 30/11, se mer om tider och annat här > 

Jul, Jul mera Jul

Runt Stockholm myllrar det av marknader, flera hålls på slott, så även på Drottningholms slott, men det finns flera spännande och roliga marknader att besöka. Visit Stockholm har satt ihop några man kan besöka i Stockholmsområdet. Läs här >  

Europa firar Jul

Det finns även möjlighet att kombinera en resa med Julmarkander, allt från det som är på nära håll, som Helsingfors och Köpenhamn. För den som vill resa iväg lite längre kan man åka till Toronto, Kanada.  Men de flesta större städerna i Europa har Julmarknad. Många pittoreska städer som Salzburg och Prag och kanske lite mer udda Sibiu i Rumänien.

Momondo tipsar i alla fall om en mängd städer som har spännande Julmarknader. Du kan läsa hela listan här > 

Vi som bor i Sverige har ju nära till de flesta Europeiska städer. En del når man på dryga timmen, de flesta inom två timmar.  Idag finns många flygalternativ och möjligheter att hitta en billig flygresa, till vilken stad vill du boka en resa? 

 

 

 

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×