Resesidan.se om St Lucia
Inspiration

Förbättra dina bilder för Sociala medier

Nu är resandet för sommaren redan igång och som vanligt så är det nu man fotar som mest. Förbättra din bilder för sociala medier och ditt elektroniska album.

Om du ännu inte läst vår artikel om hur man tar bättre bilder så är det hög tid för det nu. Fotografen Kicki tipsar här om hur du med små medel kan ta bättre bilder >

Idag är det inte många som ens tar med sig sin digitalkamera på resan utan till stor del är det kameran i telefonen som bytt plats mot digitalkameran. Detta innebär i och för sig att man snabbare kan lägga ut sina foton på digitala medier och visa upp vad det är man är med om snabbare än innan.

Resesidan tipsar om några bra appar att använda för att hotta upp bilderna som du tar innan du lägger ut dem på sociala medier eller delar med andra.

Foto appen: Aviary
Denna app är helt fantastisk! Det har nog aldrig varit lättare att göra fantastiska bilder än nu.
Speciellt om det är så man skall lägga ut bilderna på Instagram. Man behöver inte ens kunna så mycket kring fotografering utan med hjälp av en hel del förinställda justeringar och filter så kan man skapa otroligt fina foton. Här nedan har vi gjort om den översta bilden och gjort den lite mer spännande genom att använda filtret Avenu.

Originalbilden

Original , Maldiverna
Avenu-filter på

12

 

Utöver denna cool app så finns det en hel del appar som kan justera dina bilder till att se ut som “a million dollars” men denna tycker vi är lättast att jobba med.

Nästa app handlar om att göra snygga texter eller lägga till citat på dina bilder. En effekt som ibland kan vara väldigt lyckad, man kan exempelvis lägga till vilken plats man är på eller bara sitt egna favroticitat.

Den första appen heter WORD SWAG och är en lätt app att använda med en mängd olika typsnitt, utseenden och citat. Några klick och drag så är bilden klar. Nedan kan ni se resultatet från Word Swag.

Word Swag

Och vi kan även rekommendera att testa appen Typorama. Denna app är med enkel att använda och har kanske en del roligare typsnitt och effekter. Citatdelen i Typorama är dock inte lika bra som i Word Swag. Nedan ser ni en bild vi gjort i Typorama

Typorama app
En liten textrad och annat för att Instagramflödet får lite mer liv och rörelse och använder man kanske ett och samma filter på sina foton så får man även där ett vackert och fint album.
En expert på sociala medier, speciellt Instagram sa till mig att man skall alltid kika på bild 1 och bild 3 innan man lägger ut nästa bild. Dessa bilder blir nämligen “grannar” till den bilden man är på väg att lägga ut. Bild 1 kommer till höger om din nya bild och bild 3 kommer att läggas under din kommande bild. Om man då försöker matcha färg/tema/utseende med dessa bilder så får man ett mjukare Instagramflöde.

Har du sett Resesidan.se på Instagram? Om inte så klicka här >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.