Köra bil över broarna i Tampa Bay

Frihet på resan med hyrbil

Första gången vi hade en hyrbil på semestern så kändes det nästan lite lyxigt. Även om bilen var i minsta laget för fyra personer med varsin resväska. En av väskorna fick åka med i baksätet hos tjejerna. Men vi hade frihet!

Köra bil över broarna i Tampa BayResan gick denna gång runt i Turkiet med start i Antalya och vi gjorde stopp för övernattningar i Pamukkale, Kas, Side, Marmaris och andra platser jag nu har glömt bort. Det var i alla fall väldigt roligt, vi körde fel, försökte leta oss fram med en karta och fråga turkarna på landsbygden om vi kommit rätt. En del förstod oss inte, och vi inte dem. Men vi fick se mycket, höga och karga ber, underbara badvikar och laguner. Oförglömligt!

Bron på bilden ovan kommer på Tampa Bay. Här är det kanske lättare att köra och att hitta fram men det är så mycket mer bilar och körfält att det lätt blir stressigt att köra. Femfiliga motorvägar är ju inte något ovanligt i USA och håller man tungan rätt i mun och kör i rätt hastighet så brukar det gå fint. Svårast är när man ligger i höger körfält och helt plötsligt så är det ett måste att köra av motorvägen då höger fält är tvingande att svänga höger och bort från motorvägen… Men en GPS hjälper bra till i USA om man är osäker.

Skarpa kurvor bland bergen

Vi har provat boka bil på många olika sätt och personligen är det skönt att sitta hemma och knappa in på skärmen om vad man vill ha för bil och hur länge, kolla priser och jämföra. Boka Smart är en tjänst som är superlätt att använda och dessutom ger bra priser. Ett par klick och man är på väg. På Madeira måste man verkligen vara med i svängarna! Här kan det stupa 1000 m rakt ned i en dal, eller som bilden ovan visar, skarpa kurvor uppe på bergstopparna. Har man riktigt otur där, så är det så dimmigt att man knappt ser handen framför sig och samtidigt möter en turistbuss! Störst går först.

Öde vägar i StjänrbergenÅker man upp i Stjärnbergen i Portugal så möts man av en fantastisk natur. Man lämnar ett frodigt vinlandskap bakom sig och kommer upp bland sten och låg terräng. Till och med snö kan man möte på dessa toppar. Stanna och köp med underbart god bergsost, några lokala skinkor och korvar och gör pic-nic i naturen.

Det är kul att ha bil och upptäcka nytt, låta en tro att här har nog ingen annan turist kört före oss…

 Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.