Gierthoorn, byn som är hämtad från sagorna 4
Europa,  Inspiration,  Upplevelser

Gierthoorn, byn som är hämtad från sagorna

Skulle du vilja bo i en sagoby? Ja, då kanske du skall flytta till Gierthoorn i Holland, byn som är hämtad från sagorna.

Lilla Gierthoon, har även kallats för Hollands Venedig, grundades runt år 1230 och är en liten by som många bara kan drömma om.

För att komma fram till denna lilla pärla, måste man parkera bilen utanför stan och sedan promenera in eller ta de ljudlös båtarna in.

Till och med på byns hemsida säger man att det starkaste ljudet man lär höra är kvackandet från änderna…

Gierthoorn – Hollands Venedig

Gierthoorn

Denna stilla och tysta by har blivit ett rätt så populärt turistmål. Man tar sig fram med “Whisper Boats” som ljudlöst glider fram på kanalerna. På vintern kan ibland is läggas på kanalerna och då åker byborna skridskor för att ta sig fram.

176 broar löper över kanalsystemet i Giethoorn som ligger i provinsen Overijssel. Provinsen är känd för att vara grön och lugn. För den som vill, kan man hyra en kanot och paddla runt bland de 90 kilometer långa vattenvägarna, men man kan med åka med på kanalturer. Lokala skeppare tar dig med på en tur och berättar om byn och mycket annat. Bäst är att boka i förväg, det kan man göra här > 

Gierthoorn, byn som är hämtad från sagorna 5

Är du på väg till Amsterdam så passa på att besöka denna unika lilla by. Här kan du även se en kort video från Gierthoorn >

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×