Planerar du att åka till Rom snart? 1
|

Planerar du att åka till Rom snart?

Våren är på väg mot kalla norden och redan nu kan man tjuvstarta  vårkänslorna genom att resa iväg i Europa. Planerar du att åka till Rom snart?

Förr eller senare har alla varit i Rom, jag rekommenderar att komma dit förr. Det vill säga åk nu om du har möjligheten. Rom är en sådan där stad som man måste upptäcka flera gånger, om och om igen. Det spelar ingen roll om man varit där tio gånger innan, det är alltid nytt att se. Och staden skall upplevas till fots. Så är det bara.
När man promenerar runt bland de historiska platserna är det verkligen som att känna historiens vingslag. Det är en märklig känsla när man står vid Forum Romanum och kikar ut över ruinerna och föreställer sig att här rådde febril aktivitet för 2ooo år sedan eller så…

Resesidan.se om Rom

Jag minns första gången jag “stampade” in på Fontana di Trevi, jag gick med en glass i handen och allmänt strosade runt när jag upptäckte att det var så mycket folk i krokarna. Först tänktej ag att något hade inträffat och att jag kanske skulle gå åt något annat håll men då jag såg att alla stod med en kamera i högsta hugg så blev nyfikenheten för stor så jag gick framåt. Det var en mäktig känsla när fontänen helt plötslig dök upp i sin fulla prakt! Det var mycket imponerande.

Resesidan.se


Att vara i Rom och Italien innebär ju även att man skall äta gott. Här är vår artikel vi gjorde om restauranger i Rom, läs om dessa härliga krogar där några är små och intima och har en massa goda delikatesser. Det börjar alltid vattnas i munnen när man läser om italienska mat. Mat är något som man tar mycket seriöst i Italien.

Så packa ned sköna promenadskor och låt dig ryckas med i Roms gatuliv, vandra in på vägar som känns spännande och se vad som döljer sig där. Vi har hittat många bra små restauranger på det sättet när vi varit ute och gått i staden. Att vandra ner mot Colosseum och ta en bit mat med arenan som bakgrund, det kan vi rekommendera! Magiskt!Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.