Stromboli
Europa,  Inspiration,  Upplevelser

Hit reste vi under 2016

Sverige, Danmark, Kroatien, Spanien och Italien. Det är de fem länder där flest svenskar hyrde semesterhus under 2016.

Inför årsskiftet har semesterhusförmedlaren NOVASOL sammanställt en tio i topp-lista över de populäraste resmålen under 2016. Det visar sig att under året som gått har flest svenskar valt att hyra stuga hemma i Sverige.

– Det är för tredje året i rad som Sverige toppar listan, men i år har intresset varit extra stort. Bokningarna till Sverige har ökat med 24 % och det är framförallt Gotland, Skåne och Öland som är populärt bland oss svenskar, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef NOVASOL.

Ökat intresse för Spanien

På fjärde plats hittar vi årets snabbast stigande stjärna: Spanien. Under året har bokningarna till Spanien ökat med 25 %.

– Spanien är en solsäker klassiker och många svenskars favorit. Det mest eftertraktade området bland svenskar att hyra hus är Costa del Sol, säger Torbjörn Fredman.

Lite längre ner på listan har en mer oväntad stjärna börjat lysa under 2016: Norge.

– Även om det inte är en av våra mest populära destinationer så har vi i år sett en markant ökning på intresset för Norge, vilket är väldigt roligt, säger Torbjörn Fredman.

Nästa år

Om vi blickar framåt ser 2017 ut att bli ett ännu bättre år där allt fler svenskar väljer att hyra hus under sin semester. Bokningarna till 2017 har ökat med 21 % jämfört med i fjol.

– Just nu ligger Kroatien, Spanien och Sverige i topp, men vi är inne i ett väldigt tidigt skede än så länge, så mycket kan hända. Om jag får gissa, så tror jag att Sverige kommer att toppa listan även nästa år, säger Torbjörn Fredman.

Tio i topp – Årets resmål 2016

1.Sverige

2.Danmark

3.Kroatien

4.Spanien

5.Italien

6.Norge

7.Frankrike

8.Tyskland

9.Grekland

10.Österrike 

Källa My Newsdesk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.