Mallorca
Europa,  Inspiration,  Weekendresor

Testa dina vinkunskaper på vinresa till Mallorca

För nyfikna resenärer arrangerar Escape Travel nu en skräddarsydd resa till Mallorca med Göran Avalon Engquist som sommelier och guide för resenärer som både vill upptäcka ön, och dess viner. Resans höjdpunkter inkluderar förutom vinprovningar en vandring med spektakulär utsikt i Sierra de Tramuntanas, tillsammans med båttur längst kusten.

– Allt fler vill upptäcka mer än en strand idag och våra resenärer uppskattar resor med intressant innehåll. Vår vinresa till Mallorca med svensk sommelier är unik både på grund av själva expertisen, men även att vi får komma ut till vingårdarna och ha vår vinprovning mitt bland rankorna med vacker utsikt och goda inhemska tillbehör, säger Jon Tormodsson, VD på Escape Travel

På Mallorca verkar idag ett 70-tal vinproducenter som tillsammans tillverkar viner gjorda på ett 40-tal för ön unika druvor. Passionen bland öns vinmakare är hög, då den begränsade ytan ställer höga krav på kvalitet och man har sedan länge haft ett ekologiskt fokus.

– Försäljningen av viner från ön har på senare tid ökat kraftigt i Sverige och antalet svenska besökare på vingårdarna ligger nu på samma nivå som antalet tyska, vilka tidigare dominerat fullständigt. Allt fler resenärer upptäcker öns viner på plats och vill gärna fortsätta dricka dem hemma efter sin semester, säger Göran Avalon Engquist, som är Skandinaviens enda sommelier och guide med fokus på Mallorcas viner.

Vin och mat hör ihop på Mallorca

Vin på dessa breddgrader är främst en måltidsdryck och på resans vinprovning serveras därför både en kall, varm och söt buffé. För oss skandinaver är det främst de fina röda vinerna vi kopplar till Mallorca. Men det produceras även mycket goda vita och roséviner på ön. Men dessa viner konsumeras idag främst av lokalbefolkningen och har inte exporterats i lika stor utsträckning.

– Ön har en begränsad produktionsvolym av vin, något som helt klart driver upp passionen för hantverket upplever Göran Avalon Engquist, som under fem dagar håller i resan på plats.

De arrangerade resorna finns att boka nu med avfärd under april 2017 och resans höjdpunkter är vingårdsbesök och vinprovningar, enklare bergsvandring mellan Esporles och Banyalbufar och båttur längs kusten med tågresa med Sollertåget. Resenärerna kommer att bo på 4-stjärnigt hotell i Palma.

Mer information om resorna finns på:

http://www.escapetravel.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.