I Rio de Janeiro äter man hos Grisen 1
Inspiration,  Restaurang,  Städer

I Rio de Janeiro äter man hos Grisen

I Rio de Janeiro kan man äta en fantastisk måltid hos Grisen. Denne Gris är känd i landet och finns på fler än en plats.

Restaurangen O Porcão (Grisen) är en härlig Churrascaria (grillrestaurang) där man äter som en gris, tills man exploderar. Konceptet är enkelt och roligt, så länge det finns plats för mat i magen så serveras läckra kött- och fågelrätter, alla nygrillade och rykande heta. När man kommer in i restaurangen får man ett “serveringskort” med sig där ena sidan är röd och den andra sidan är grön.

green_redRio de Janeiro bjuder på bra kött

Så länge man har den gröna sidan uppe kommer serveringspersonalen med läckra enmeters grillspett där saftiga köttbitar bjuds, här finns alla köttsorter man kan tänka sig. Köttet är saftigt, smakrikt och vällagat. Vi upptäckte vid vårat besök att ju längre in på kvällen man kom, ju bättre kött serverades. Perfekt när man hade ätit sig med på allt annat. Snabbt pausade vi serveringen med den röda sidan för att njuta det vi fått in.

Rio de Janeiro, Grillspett
Till detta goda, nygrillade kött finns ett enormt stort buffébord med tillbehör. Här finns en mängd olika kolhydrater, allt från ris till pasta och en mängd sorters potatis. Sedan finns fräscha blandsallader, grönsaker, röror, majonnäser och såser. Det är även ett bord som har lättare förrätter att hämta innan man skall starta med det varma, även sushi om man vill.

732165098_jjCuw-L
O Porcão är en ganska stor restaurang och populär, att boka bord i förväg är att rekommendera.  Det grillade köttet är verkligen fint och saftigt och när man väl har hittat sin favorit så kan man låta röda sidan ligga uppe tills det man vill ha mer av serveras igen. Servitörerna ambulerar runt i matsalen hela tiden och har sina vassa knivar med sig för att skärva av så mycket man vill ha. Lammkotletterna bara smalt i munnen.

O PorcaoLäs mer och boka bord på deras hemsida (portugisiska) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.