Grenadinerna, ett stycke karibiskt paradis 1
|

Grenadinerna, ett stycke karibiskt paradisDenna underbara ögrupp består av cirka 30 stycken större paradisöar. Mustique, Bequia, Tobago Quays är andra kända grannöar.Välkommen att upptcäka Grenadinerna, ett stycke karibiskt paradis.

 

Att ta sig till Grenadinerna är kanske inte det lättaste. Man kan antingen flyga till Barbados för vidaretransport till Union Island som har ögruppens flygplats, eller från Europa ta sig till St Vincent och därifrån vidare till dessa vackra öar. Det är många som säger att detta är det genuina Karibien, underbart turkost vatten, palmträd och kritvita stränder.

sailing-charters-catamaranDen lilla flygplatsen på Union Island är mer eller mindre en barack som fungerar som ankomsthall och avresehall. Från flygplatsen är det inte långt att åka för att komma ner till hamnen där segelbåtar, katamaraner och transportfärjor lägger till. Det är vanligt att komma hit över dagen, man landar på morgonen och seglar iväg på en segelbåt eller katamaran. Vi har provat båda varianterna och den som söker lugn och ro, lite mer flärd, skall välja en mindre segelbåt. Dessa tar max 5-6 personer samtidigt.

Grenadinerna

Grenadinerna känns orört

Efter en kortare segling kommer man fram till Palm Island. Under resan dit brukar man få frukost och kalla drycker. Vattnet runt denna ö är fantastiskt! Klarare vatten får man leta efter och dessutom har den en underbar turkos/blå färg. På Palm Island finns även ett hotell, om man efter dagen kanske vill semestra i området en längre tid.

Grenadinerna

Väljer man att åka med på en katamaran så är det många flera gäster ombord, det finns en bar, toaletter, solnät att ligga på och man spelar lite musik i högtalarna. Det är väldigt många som även hyr privata båtar och själva seglar runt i ögruppen. Det finns många öar att välja bland. Det finna just med öarna i Grenadinerna är att det även finns de som är riktigt små, 15 meter i diameter och har en eller två palmer växandes på sig.

Grenadinerna

Under dagen gör man stopp på små öar, lägger till vid korallrev för snorkling och att bada. Sedan serveras god lunch. På katamaranturen brukar en härlig buffé dukas upp med en massa goda rätter att välja bland. På de mindre segelbåtarna är det tallriksservering istället. Samtliga båtar serverar alkohol för den som önskar det.

PalmIsland190R_M

Det är en dag man kommer att minnas länge, denna ögrupp är fantastiskt och vatten varmt och underbart. Allt är lugnt och fridfullt, varma vindar som fläktar under seglatsen och vackra vyer varmt man än kommer.

galerie_photo_tobago-cays-le-paradis-des-grenadines

Det kan även bli hemskt spännande när man skall ta sig från Union Island, om man inte skall bo kvar. Flygplatsen har ingen belysning på landningsbanan vilket innebär att man måste lyfta innan solen gått ned ( i alla fall vid våra besök) och är det då en försening från en närliggande ö kan det bli nervöst att hinna lyfta.

Öarna i närheten som Bequia, Mustique, St Vicent erbjuder flera hotell och guest houses att sova över på, här finns även restauranger och barer. Naturen på dessa öar är underbar, frodigt och grönt. De flesta av öarna i området är vulkanöar, förutom Barbados som är en plattare korallö. Inte långt bort finns ju även Grenada, en ö, som har allt för turisten i området.

Detta är bara en del av det vackra Karibien, det finns så många fina platser att besöka. Det är kul att resa runt bland dessa öar, för man känner igen sig även om man är på olika platser. Husen påminner om varandra, naturen är sig lik. Det som kan skilja dem åt är ifall det är en vulkanö eller en korallö. Korallöarna, som Barbados, är oftast låga och platta. Här finns inga höga berg eller liknande.

Oavsett så är Grenadinerna och Karibien mitt paradis på jorden.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.