| |

Intressanta museum att besöka i Berlin

Berlin är en poppis stad att resa till, det är en kort flygresa, det går snabbt, staden är lätt att hitta i, här finns många bra restauranger och ett bra nöjesliv. Vi vill även tipsa om intressanta muesum att besöka i Berlin.

Käthe Lollwitz Museum
Fasanenstrasse 24

60 år efter hennes dör så lockar ännu detta museum tusentals besökare. Museet är privatägt och inkluderar tusentals teckningar, etsningar och skulpturer. Av Berlins alla konstnärer är hon den som bäst lyckats fånga smärta och lidelse allra bäst. Hennes träffsäkerhet visar Berlinbornas hopp och förtvivlan och den outtalade smärtan hos de fattiga invånarna i forna Berlin.

Bauhaus ArhivesBauhaus Archives

Bauhaus Archives – Museum of Design
Klingelhöferstrasse 14

Berlin har under många år varit en av världens bästa designstäder, väl att jämföras med London, Paris och New York. I Berlin finns Bauhaus som influerar design-, arkitekt- och konstskolorna och på museet Archives kan man beskåda en imponerande samling av konst, möbler, skulpturer och keramiska föremål från kända konstnärer som walter Gropius, Moholy-Nagy, Klee, Kandinsky som alla flydde nazityskland. Varje fredag är det en gratis guidad tur, den startar kl 15:00.

BerggruenMusum Berggruen

Museum Berggruen
Schlossstrasse 1

1940 köpte Hans Berggruen sin först tavla för 100 dollar, en akvarell av Paul Klee. 50 år senare skänkte han sin stora samling av konst till Berlin, värdet nu äver 450 miljoner dollar! Här finns äver 145 mästerverk av bland annat Braque, Matisse, Klee and Giacometti. Detta intima museum är även hem för över 100-talet ritningar och målningar av Picasso, från ung student fram till hans död 1973.DDR MuseumDDR Museum

DDR Museum
Karl-Liebknecht-Strasse 1

Trabanter, dolda mikrofoner, spionering på sina grannar, denna 90 minutersturen genom forna DDR är intressant på många sätt, här får man bland annat se hur ett gammalt, till synes, oskyldigt vardagsrum ser ut, men med dolda mikrofoner och annan spionteknik. Undersökningar idag i Tyskland, visar att ungdomar under 16 år inte tror på att det gamla DDR har funnits. Museet visar upp hur det en gång i tiden var i DDR där kommunismen hyllades och man kan även ta en simulerad tur i en gammal Trabant genom forna tiders DDR.

Cussywurst Museo

Currywurst Museum
Schützenstrasse 70

Klart att det i Berlin skall finnas ett museum över korv! I staden trycker man i sig över 70 miljoner korvar varje år. Så därför skapades denna hyllning över Currywurst. Följ med på snabbmaten genom årtionden, ligg i korvsoffa och slappa, ta reda på varför Volkswagen är en av de större korvtillverkarna. I entrépriset så får man även litet provsmak.

Från The Guardian

KollwitzSimilar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.