Resesidan.se har pratat med Destinaion Uppsala
|

Uppsala får tre frågorUppsala är för oss mest känd för sin domkyrka och ett glatt studentliv. Men vad mer kan man hitta här?

Resesidan.se har pratat med Destinaion UppsalaFoto: Niklas Lundengård

God morgon John Ringh på Destination Uppsala, vad mer kan du berätta för oss?

Vilken är stadens mest besökta turistmål?
Uppsalas mest besökta turistmål (sedan medeltiden!) är Uppsala domkyrka, som också är Skandinaviens största kyrka. I det norra kyrkotornet hittar du Skattkammaren, med värdefulla och spännande föremål från domkyrkans historia och en samlingen medeltida textilier som är en av de finaste i Europa. I domkyrkan ligger också berömda personer som Gustav Vasa, Erik den helige och Carl von Linné begravda.”

Vad får man inte missa vid ett besök?
I Uppsala blandas traditionellt med nytt.I stadskärnan hittar du museum Gustavianum, med samlingar som visar allt från antika Egyptens vetenskap till modern vetenskap idag och Uppsala universitets spännande historia. I museet finns också en anatomisk teater som användes för att obducera människokroppen på 1600-talet. “Probably one of the best University museums in the World!” – sa en forskare från University of California, Los Angeles (UCLA). I kontrast har vi Uppsala Konsert & Kongress. Bara huset i sig är värt ett besök, för den omtalade moderna designen och den fantastiska utsikten över staden.”

Vad tror ni att svenskarna inte känner till om staden?
Att det i Uppsala arrangeras konserter av internationell toppklass. En av de populäraste konsertplatserna sedan ett par år tillbaka är Botaniska trädgården. Under sommaren 2015 så spelar Mark Knopfler, Carola och Elton John här!”

Vill ni veta ännu mer om Uppsala så kolla in denna hemsidan: Destination Uppsala

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.