Resesidan.se bloggar om Kapstaden

Kapstaden – vackert och förföriskt

Kapstaden är Sydafrikas tredje störst stad, sett till folkmängden, och är känt för sina naturliga hamnar och närheten till Godahoppsudden.

Resesidan.se om Kapstaden(uppdaterad från 1/3 2015)
Kapstaden är även den stad i Sydafrika som tar emot flest turister och populärast är det att åka hit mellan oktober och mars. En del undviker dock de hetaste månaderna som är december och januari, då det kan upplevas som för hett. Staden i sig är inte så stor till ytan men det bor cirka 3,7 miljoner här. Som turist i Kapstaden är det mest troligt att man bor antingen i Victoria & Alfred Waterfront eller runt Camps Bay.

Kapstaden ser rätt hårt ut när man står nere vid Waterfront och tittar upp mot Taffelberget, på engelska Table Mountain, det ser kargt ut och molnen sveper mystiskt över berget.

Resesidan.se om Kapstaden

Taffelberget är en av stadens mest besökta sevärdheter. Berget är lite över 1000 meter högt och den platta toppen bildar en platå på nästan 3 km. Man besöker Taffelberget av olika anledningar, många naturligtvis för utsikten över staden, men många kommer även för den rika floran som finns här. Var dock lite OBS på att det är inte alltid möjligt att ta sig upp på Taffelberget på grund av förrädiska vindar. Det kan se lugnt och fint ut men det kan storma rejält på toppen. Det går en linbana upp. Var beredd på köer!

Nere i Waterfront ligger några av stadens finaste hotell. Söker man shopping finns här även ett jättestort shoppingcentrum. Det kryllar av restauranger här nere och det finns många bra godbitar. En av de bättre grillkrogarna är Belthazar. Denns suveräna köttkrog har det mesta på menyn. Har vi nämnt det är billigt i Sydafrika? Det är det. Ruskigt billigt. Vad sägs om en förrätt för under 50 kronor och då pratar vi om göda skaldjur. Till detta 250 gram oxfilé för 110 kronor. Då är detta en av de dyraste krogarna.

Kapstaden är rätt billigt att vara i

Det är generellt sett otroligt billigt att turista här. Att gå på en restaurang är ett nöje. Vid ett av våra besök var vi på en mexikansk restaurang där hela kalaset för fyra personer med förrätter, varmrätter och en hel del dryck inte kostade över 500 kronor för oss alla.En av stadens hetaste krogar är Pot Luck Club, här är det kö i flera månader innan, så boka i tid. Deras dyraste varmrätt kostar 78 kronor. Restaurangen är belägen i en gammal fabrik, högst upp, med panoramafönster runt om. Underbar mat och utsikt!

Kapstaden har otroligt många bra krogar och det blir roligt att gå ut och äta på dessa lyxkrogar och man betalar lika mycket som för en Big Mac i Sverige.

bo-kaap-542969_1280

Kapstaden har mycket att visa upp. Ett bra sätt att komma runt staden är att åka med på en Hop-On Hop-Off tur, den åker genom Down Town och visar de områden som man tvångsevakuerade, genom dagens bostadsområden, upp till Taffelberget och ned på andra sidan mot det hippa området Camps Bay. Vill man kan man kliva av turen på ett stopp för att sedan fortsätta vidare, kanske ett besök på någon lokal marknad kan locka? Sitter man kvar ombord tar turen cirka två timmar.

Resesidan.se bloggar om KapstadenI Camps Bay hittar man trendiga små hotell, restauranger och butiker. Här finns många vikar och sandstränder att besökt. Det är hit man skall bege sig för att komma till en strand i Kapstaden. Det är dock inte många som badar i havet, då det som oftast är ganska så kallt. Det brukar även blåsa en hel del här. Men  det är roligt att strosa runt i denna del av staden, här är man för att ses och synas.

Kapstaden har många bra hotell, många kända lyxiga hotell, men det finns även mindre boutique hotel och guest houses som inte kostar många kronor natten. Det finns även privata hus och lägenheter att hyra. I många olika prisklasser.

Vill ni veta mer så besök Kapstadens turistsida >Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.