resa Disneyland Paris
Inspiration,  Europa,  Städer,  Upplevelser

Oförglömlig resa Disneyland Paris

Resa Disneyland Paris, ett paradis för både barn och vuxna. Här tipsar jag om hur man tar sig fram, hotell, entrébiljetter och mer.

Introduktion

Idag vill jag ta med dig till en plats där drömmar blir till verklighet – Disneyland Paris. För många resenärer är denna underbara nöjespark en destination som står högt upp på deras reseönskelista. Men med så många saker att se och göra kan planeringen av resan vara överväldigande. Därför har jag skapat denna guide som kommer att hjälpa dig att förbereda dig inför din resa till Disneyland Paris, oavsett om du är en förstagångsbesökare eller en erfaren gäst. Här kommer du att få lära dig allt från hur man tar sig dit till var man ska bo, samt tips och tricks för att få ut det mesta av din resa. Låt oss börja planera din oförglömliga resa, Disneyland Paris!

Att resa till Disneyland Paris

Att resa till Disneyland Paris är en spännande upplevelse, oavsett om du reser med familj, vänner eller själv. Det finns flera transportsätt tillgängliga för att resa till parken, inklusive flyg, tåg och bil.

Om du väljer att resa med flyg är det enklaste alternativet att flyga till Charles de Gaulle eller Orly-flygplatserna i Paris. Från flygplatsen finns det flera alternativ för att ta sig till Disneyland Paris, inklusive tåg, buss och taxi. Det snabbaste alternativet är tåget, som tar ca 40 minuter från centrala Paris till parken.

Ett trevligt sätt att ta sig till hotellet är att förboka en privatbil som står redo på flygplatsen och kör sedan direkt till hotellet.

Om du vill resa med tåg finns det flera direkttåg som avgår från olika delar av Europa och stannar vid Disneyland Paris tågstation. Detta kan vara ett bekvämt alternativ för resenärer som inte vill flyga eller köra bil.

För resenärer som föredrar att köra bil, finns det flera möjligheter att hyra en bil från olika städer runt om i Europa. Att köra till Disneyland Paris kan vara ett bra alternativ om du vill ha större frihet och flexibilitet i din resplan.

När det gäller logistik och boende, finns det flera hotellalternativ att välja mellan nära Disneyland Paris. Många hotell erbjuder gratis shuttlebussar till parken för att göra det enklare att ta sig till och från parken. Vissa hotell ligger så nära att det bara tar några minuter att promenera till parken.

För att undvika stress och få ut det mesta av din resa till Disneyland Paris, kan det vara en god idé att planera din resa i förväg. Detta inkluderar att bestämma vilket transportsätt som passar dig bäst, boka hotell i förväg och köpa biljetter till parken. Med dessa tips i åtanke kan du säkerställa en smidig och minnesvärd resa till Disneyland Paris.

Disneyland Paris

Hur många dagar ska man ha på sig?

Att planera hur länge man ska stanna på Disneyland Paris är en viktig del av resan för att få ut mesta möjliga av upplevelsen. Det finns olika biljetter och parkpaket tillgängliga för att passa alla olika behov och budgetar.

Om du bara har en dag att spendera på parken kan du välja en dagsbiljett, men för att verkligen uppleva allt som parken har att erbjuda rekommenderar vi att du stannar i minst två eller tre dagar. Detta ger dig tillräckligt med tid att utforska alla nöjesfält och attraktioner på en lugn och avslappnad takt.

Om du vill ha en mer omfattande upplevelse kan du överväga att köpa ett parkpaket som inkluderar boende på ett av de närliggande hotellen samt biljetter till parken. Detta kan vara ett bra alternativ för att spara tid och pengar.

Oavsett hur länge du stannar på parken, se till att planera din tid noggrant för att få ut mesta möjliga av upplevelsen. Det finns så mycket att se och göra på Disneyland Paris, så det är viktigt att du prioriterar de nöjesfält och attraktioner som du verkligen vill uppleva.

Är det dyrt att resa dit?

Att besöka Disneyland Paris kan verka som en dyr upplevelse, men det finns sätt att spara pengar och ändå njuta av allt parken har att erbjuda. Här är en översikt över de olika kostnaderna och tips för att spara pengar på din resa till Disneyland Paris.

Biljetter till parken kan vara dyra, men du kan spara pengar genom att köpa dem i förväg online istället för att köpa dem på plats. Det finns också olika biljettpaket tillgängliga, inklusive flerdagspaket som ger dig rabatt per dag.

Boende i närheten av parken kan också vara dyrt, men det finns alternativ för alla budgetar. Det finns både lyxhotell och budgetalternativ i närheten av parken, så se till att göra din forskning och boka i förväg för att få bästa pris.

Mat och dryck inne på parken kan också vara dyrt, men det finns alternativ för att spara pengar. Du kan ta med egna snacks och vattenflaskor, och det finns också många restauranger i närheten av parken som är mer prisvärda än de inne i parken.

Andra utgifter att tänka på inkluderar transport till och från parken och eventuella souvenirer du vill köpa. Se till att ha en budgetplan för din resa och försök att spara pengar där det är möjligt.

Slutligen, tänk på att boka din resa utanför högsäsongen för att få bättre priser på biljetter, boende och andra utgifter. Med lite planering och forskning kan du besöka Disneyland Paris utan att spränga din budget.

Vilka typer av entrébiljetter finns det?

Det kan vara bra att ha lite koll på vilka typer av biljetter det finns som passar både era planer och plånböcker. Här är en översikt av de vanligaste entrébiljetterna.

 1. 1-dagsbiljett: Denna biljett ger dig tillträde till en av parkerna (Disneyland Park eller Walt Disney Studios) under en dag.
 2. 1-dagsbiljett med flexibilitet: Liksom den vanliga 1-dagsbiljetten, ger denna biljett tillträde till en av parkerna under en dag. Men med flexibilitetsalternativet kan du välja vilken dag du vill besöka parken inom ett visst datumintervall.
 3. 2-dagarsbiljett: Med denna biljett har du tillträde till båda parkerna under två dagar.
 4. 3-dagarsbiljett: Denna biljett ger dig tillträde till båda parkerna under tre dagar.
 5. Mini, Magic eller Super Magic-biljett: Dessa biljetter är beroende på vilken säsong du besöker parken. Mini-biljetterna är billigast och gäller för de lugnaste perioderna, medan Super Magic-biljetterna är dyrast och gäller för högsäsongen. Magic-biljetterna ligger någonstans däremellan.
 6. VIP-biljett: Denna biljett ger dig tillgång till VIP-områden i parken, och inkluderar också exklusivt tillträde till vissa attraktioner.

Det är viktigt att notera att biljettpriserna kan variera beroende på vilken tid på året du besöker parken.

Så här får du ut det mesta av din tid på Disneyland Paris

Disneyland Paris är en av de mest populära turistattraktionerna i Europa, och det finns mycket att se och göra i parken. För att få ut det mesta av din resa, här är några tips som kan hjälpa dig.

 1. Planera din resa i förväg: Innan du åker till parken, undersök vilka attraktioner och shower du vill se, och se till att boka biljetter i förväg. Genom att planera din resa i förväg, kommer du att kunna undvika långa köer och spara tid.
 2. Använd parkens mobilapp: Disneyland Paris har en mobilapp som ger dig tillgång till interaktiv karta över parken, attraktions- och showtider, och kötider för varje attraktion. Detta hjälper dig att undvika köer och välja de bästa tiderna att besöka varje attraktion.
 3. Prioritera attraktionerna: Disneyland Paris har över 50 attraktioner, så det är omöjligt att se allt på en dag. Prioritera de mest populära attraktionerna som Space Mountain, Big Thunder Mountain Railroad och It’s a Small World, och planera att besöka de mindre kända attraktionerna senare.
 4. Fota minnesvärda ögonblick: Disneyland Paris är en magisk plats och det finns gott om platser att ta fantastiska foton. Ta med en kamera eller mobiltelefon och ta tid att fota minnesvärda ögonblick med din familj och vänner.
 5. Utforska parkens tematiska områden: Disneyland Paris har fem tematiska områden: Main Street USA, Discoveryland, Fantasyland, Adventureland och Frontierland. Varje område har sina egna attraktioner och underhållning, så planera din resa för att inkludera alla områdena.
 6. Undvik köer: För att undvika köer, besök parken tidigt på morgonen eller sent på kvällen när det är mindre trångt. Du kan också använda snabbköp-biljetter för att gå förbi köerna på vissa attraktioner.
 7. Se till att ha bekväma skor: Disneyland Paris är en stor park, så se till att ha bekväma skor att gå runt i hela dagen.
 8. Ta pauser och njut av maten: Det är viktigt att ta pauser och njuta av parkens mat och dryck. Det finns gott om restauranger och matställen runt om i parken, så planera din resa för att prova några av de olika matställena.

Genom att följa dessa tips, kommer du att kunna få ut det mesta av din resa till Disneyland Paris och skapa minnesvärda upplevelser för livet.

Restaurangutbud

Som ni kan gissa finns det väldigt många restauranger inne i Disneyland. Allt från snabbmatsställen till mer finare alternativ. Allt beroende på vad man vill lägga tid och pengar på helt enkelt. Dessa restauranger kan vara bra att lägga ett öga på:

 • Blue Lagoon Restaurant – En restaurang som är inspirerad av den karibiska ön från filmen Pirates of the Caribbean. Restaurangen har en tropisk atmosfär och erbjuder främst skaldjursrätter.
 • Walt’s – Denna restaurang är uppkallad efter Walt Disney själv och har en klassisk amerikansk meny. Restaurangen har även en fantastisk utsikt över parken.
 • Bistrot Chez Rémy – En restaurang som är inspirerad av filmen Ratatouille och serverar traditionell fransk mat. Restaurangen har en unik design som gör att du känner dig som en liten råtta i en stor värld.
 • Auberge de Cendrillon – Denna restaurang är perfekt för de yngre besökarna, då den är inspirerad av Disney-prinsessor och har en sagolik atmosfär. Menyn består av fransk mat med en twist av Disney-magi.
 • Captain Jack’s – Ännu en restaurang inspirerad av Pirates of the Caribbean, denna gång med en pirat-tema. Restaurangen erbjuder en blandning av mat från havet och grillade rätter, medan du njuter av en interaktiv underhållning.

Restaurangerna på Disneyland Paris är generellt sett av hög kvalitet, men de kan vara ganska dyra. Det finns också matställen som erbjuder snabbmat och mellanmål runt om på parken, om du vill hålla kostnaderna nere.

Disney Paris

För- och nackdelar att bo på parkområdet

Om du planerar att besöka Disneyland Paris, kan det vara en god idé att bo på ett hotell som ligger i parkområdet. Det finns flera alternativ att välja mellan, med olika prisklasser och bekvämligheter. Nedan är några för- och nackdelar med att bo på hotell inom parkområdet.

Fördelar:

 • Nära parken: Genom att bo på ett hotell inom parkområdet har du en kort promenad till parken, vilket kan spara tid och energi.
 • Magisk atmosfär: Många av hotellen i parkområdet har en magisk Disney-atmosfär som kan öka upplevelsen av besöket.
 • Tidiga entréer: Vissa hotell erbjuder tidiga entréer till parken för sina gäster, vilket innebär att du kan undvika stora folkmassor och köer.
 • Bekvämligheter: Många av hotellen i parkområdet erbjuder en mängd olika bekvämligheter, såsom pooler, restauranger och butiker, vilket kan göra vistelsen mer avslappnad och bekväm.

Nackdelar:

 • Högre kostnad: Generellt sett är hotellen inom parkområdet dyrare än hotell utanför parkområdet.
 • Mindre utbud: Antalet hotell inom parkområdet är begränsat, så om du vill ha fler alternativ att välja mellan kanske du behöver titta utanför parkområdet.
 • Buller: På grund av närheten till parken kan det vara bullrigt på hotellen i parkområdet, särskilt på natten när parken stänger.

Några exempel på hotell inom parkområdet är Disneyland Hotel, Disney’s Hotel New York, Disney’s Newport Bay Club, Disney’s Sequoia Lodge och Disney’s Hotel Cheyenne. Det är viktigt att notera att priserna kan variera beroende på säsong och tillgänglighet, så det är alltid bra att göra noggranna undersökningar och jämföra priser innan du bokar.

Mer om resa Disneyland Paris

Bra boende för familjer och par i Paris men nära parken

Här kommer förslag på boenden som inte bara sparar er pengar utan även passar både barnfamiljer och par som vill till Disneyland. Hotell i parken kan kosta från 4500:- per natt och uppåt. Kan man tänka sig att bo utanför kan man bo två nätter för samma pris som en natt.

Här är några tips på boenden för barnfamiljer:

 1. Explorers Hotel at Disneyland Paris – Detta hotell ligger i Marne-la-Vallee, bara 3 km från Disneyland. Hotellet har en pirattema med ett inomhuspoolområde och vattenrutschbanor som barnen kommer att älska. Hotellet erbjuder också en gratis pendelbuss till parken och har ett stort urval av rum för stora och små familjer på resa Disneyland Paris.
 2. Vienna House Dream Castle Paris – Detta hotell ligger också i Marne-la-Vallee, 4 km från Disneyland. Hotellet har en slottstema och erbjuder bekvämligheter som inomhuspool, bastu, ångbastu och gym. Hotellet har en gratis pendelbuss till parken och erbjuder också biljetter till parken till rabatterade priser.
 3. Magic Circus Hotel at Disneyland Paris – Detta hotell ligger i Magny-le-Hongre, ca 3 km från Disneyland. Hotellet har en cirkustema med en mängd olika bekvämligheter inklusive en inomhuspool, lekplats och utomhusträdgård. Hotellet erbjuder också en gratis pendelbuss till parken och rum för upp till 5 personer.
 4. Adagio Marne-la-Vallée Val d’Europe – Detta lägenhetshotell ligger i Val d’Europe, 3 km från Disneyland och har tågstationen Val d’Europe Shopping Center inom gångavstånd. Hotellet erbjuder rymliga lägenheter med pentry och gratis Wi-Fi. Hotellet erbjuder inte en gratis pendelbuss till parken, men parken är lätt att nå med tåg eller buss.

Dessa hotell är alla familjevänliga och ligger nära tågstationer eller tunnelbanor som går till Disneyland, vilket gör det enkelt att resa till och från parken. De har också olika teman och bekvämligheter som är perfekta för familjer med barn.

Reser ni som ett par kan ni kika på dessa tre bra hotell:

 1. Vienna House Dream Castle Hotel: Detta hotell har en romantisk slottsstil och ligger bara några minuters bussresa från Disneyland. Hotellet har också en spa-avdelning där par kan koppla av och njuta av massage och andra behandlingar.
 2. Radisson Blu Hotel: Detta hotell har en modern och stilren design och ligger bara en kort promenad från parken. Hotellet har också en bar på taket där par kan njuta av en cocktail med utsikt över parken.
 3. Marriott’s Village d’Ile-de-France: Detta hotell ligger cirka 10 minuters bilresa från parken och erbjuder rymliga villor med privata trädgårdar och uteplatser. Det är ett perfekt val för par som vill ha lite extra utrymme och avskildhet under sin vistelse.

Ett smidigt sätt att ta sig till Parken från hotellen är att boka in sig på en transferbuss, här kan ni läsa mer om det skulle passa just er >

Hitta och boka hotellrum i Paris till bästa pris

Sammanfattning

Vi hoppas att denna guide har varit till hjälp för att planera din resa till Disneyland Paris. För att sammanfatta, ta tid att överväga dina transportalternativ och boka ett hotell i närheten för att maximera tiden i parken. Köp biljetter på förhand och överväg att köpa ett parkpaket för att spara pengar och få tillgång till speciella förmåner.

Vi rekommenderar också att du spenderar minst två dagar i parken för att verkligen kunna uppleva allt som den har att erbjuda. Var beredd på att det kan vara kostsamt att besöka parken, men det finns många sätt att spara pengar, som att ta med egen mat eller planera dina inköp på förhand.

Under din vistelse, se till att du inte missar några av de mest populära attraktionerna, shower och underhållning. Och glöm inte att ta tid att ta foton och skapa minnesvärda ögonblick under resan.

Sammanfattningsvis, med rätt planering och förberedelse, kommer din resa till Disneyland Paris att vara oförglömlig och en upplevelse att minnas i åratal framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.