Resa + fotboll = oslagbar kombination 3
Restips,  Sport,  Städer

Resa + fotboll = oslagbar kombination

Visst går det att se bra fotboll i Sverige, dock ligger ju Allsvenskan snäppet under de stora ligorna ute i Europa, som till exempel Premier League, La Liga och Serie A. Så varför inte då ta chansen att uppleva fotboll i absoluta världsklass i någon europeisk storstad, samtidigt som man också tar del av andra sevärdheter.

Här kommer några tips på spännande europeiska städer som erbjuder både turistande och fotboll på toppnivå.

 

Sponsrat inlägg

 

London

I den brittiska huvudstaden finns minst sagt mycket att både se och göra med kända landmärken som Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey och Towern. Utöver det finns här förstås också ett gigantiskt utbud av shopping, nöjesliv, mat och kultur och givetvis fotboll.
För närvarande har London inte mindre än sex lag i Premier League. Förutom de tre stora i form av Arsenal, Chelsea och Tottenham återfinns även Crystal Palace, Fulham samt West Ham i den högsta divisionen.

Vill man se något av storlagen gäller det att vara ute i god tid eftersom Arsenals, Chelseas och Tottenhams matcher som regel alltid är utsålda. Visst, det går alltid att få tag i biljetter via nätet, men då ska man vara beredd på att man kan få öppna plånboken rejält. Priser på en bra bit över 1 000 kronor per biljett är inte ovanligt.
Om man ändå vill se Premier League-fotboll och samtidigt komma undan lite billigare kan det vara ett bra tips att gå på något av de mindre lagens matcher. Även en match med Crystal Palace eller West Ham är som regel näst intill fullsatt, så även här kan man räkna med äkta Premier League-stämning.

Allra enklaste sättet att köpa biljetter till matcher i Premier League är via lagens hemsidor. Ska man ha biljetter till något av de större lagens matcher kan det dock vara bättre att gå via något biljettbolag på nätet eftersom matcherna som sagt som regel är utsålda. Dock gäller det att vara uppmärksam så att det är en seriös aktör man köper av.

Madrid
Med både Real Madrid och Atletico Madrid är det frågan om inte Madrid i dagsläget är fotbollsvärldens huvudstad. Förutom fotboll i absoluta världsklass bjuder Madrid även på en rad sevärdheter som det kungliga slottet, det berömda Prado-museet samt ett stort utbud av restauranger, framför allt för den som gillar tapas.
Att gå på fotboll i Madrid är betydligt enklare än att gå på fotboll i London. Eftersom matcherna nästan aldrig är utsålda, går det i stort sett alltid att få tag i biljett. Allra enklast är att köpa biljetter i förväg på respektive lags hemsida, alternativt på plats. Dessutom är det betydligt billigare att gå på fotboll i Spanien än i England. Sittplats på någon av långsidorna på Atletico Madrids hemmaarena Wanda Metropolitano kostar 60 euro, vilket motsvarar runt 600 svenska kronor. Vill man komma undan ännu billigare kostar en plats på kortsidan inte mer än 30 euro, 300 kronor.
Sedan får man ju inte glömma bort att Madrid har ytterligare tre lag i La Liga, nämligen Getafe, Leganes och Rayo Vallecano.

Milano
En annan klassisk europeisk fotbollsstad är förstås Milano med storlagen Milan och Inter, som bägge spelar på anrika San Siro, eller Stadio Giuseppe Meazza som är det officiella namnet. Precis som i Madrid är det allra enklaste att köpa biljetter via lagens hemsidor, alternativt på plats. Enda gången man behöver vara orolig för att inte få biljett är till derbyna. Till övriga matcher är det som regel aldrig utsålt. Att gå på en Serie A-match är i princip inte dyrare än att gå på en toppmatch i Allsvenskan. Sittplats på mitten av ena långsidan på San Siro kostar 45 euro, det vill säga runt 450 svenska kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.