Resesidan.se om 5 bästa stränder
Inspiration

Resia listar de 5 bästa stränderna

Resesidan.se om 5 bästa stränder

Vad mer kan man önska sig än kristallklart vatten, kritvita stränder och ljumma vindar? Det finns otroligt många vackra stränder men här har vi tagit fram 5 av de vi gillar mest ju nu!

1. White beach – Boracay , Filippinerna
I exotiska Filippinerna finns denna ca 4 km långa strand som lockar tusentals turister varje år. Man kan säga att stranden är uppdelad i 3 delar. På den norra sidan är det väldigt lugnt och harmoniskt. På mitten av stranden är det lite mer aktivitet med shopping, barer och restauranger. Och på den södra delen av stranden ligger många av öns budgethotell. Det finns en hel del att göra längs med White beach, många dyker och snorklar men du kan även vindsurfa, segla eller paddla.

2. Tulum beach – Mexico
En riktig paradisstrand är Tulum beach i Mexico som är en av världens vackraste stränder. En nästan öde strand som saknar både parasoll och solstolar. Strax ovanför stranden ligger ett mayatempel man kan besöka med helt otrolig utsikt över havet. Tulum beach ligger ca 6 mil söder om Playa del Carmen.

3. Cala Mariolu beach – Sardinien, Italien
Denna vackra strand ligger i närheten av Baunei på Sardinien. Stranden är lite mindre och det går endast ta sig dit med båt eller en väldigt lång promenad. Här är det väldigt lugnt i vattnet samt långgrunt så passar utmärkt för barnfamiljer.

4. Myrtos beach – Kefalonia, Grekland
På den nordvästra sidan av Kefalonia hittar du denna vackra strand som ligger mellan bergen Agia Dynati och Katon Oros. Stranden består av lite större lena stenar och vattnet är helt turkost och klart. För att ta sig till stranden behöver man promenera ner för en brant sluttning så kan vara lite svårt för äldre eller barnfamiljer att ta sig hit.

5. Promenade des Anglais – Nice, Frankrike
Promenade des Anglais i vackra Nice är en lång strandpromenad med en stenstrand och turkost vatten precis nedanför. Perfekt om man vill kombinera sin semester med nära till både strand, sevärdheter och shopping.

Källa: My newsdesk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.