Resesidan.se om Barbados
Inspiration,  Karibien

Barbados, ön som knyckte en del av mitt hjärta

Anna Busk kryssar vidare i Karibien och denna gång tar turen henne till Barbados.
Eller som Anna själv skriver, “Barbados, ön som knyckte en del av mitt hjärta”.

Även idag har vi bokat en rundtur, i vår ambition att se så mycket som möjligt av varje ö. Det är ju det som är det fina med kryssningar, att man kan välja själv vad man vill ha för sorts semester! Det går utmärkt att bara sola och bada och precis lika bra att välja fart, fläkt och äventyr eller som vi, att turista och se så mycket som möjligt.

Resesidan.se om Barbados

Vi reser norrut från Bridgetown och passerar många hotell och flotta villor. Guiden berättar var alla kändisar bor och har bott. Med jämna mellanrum får vi en glimt av havet och det vore inte dumt att få luta sig tillbaka i en av solstolarna längs stranden!

Barbados överraskar, från platt till kullar och höga vågor men även paradisstränder och underbart vatten

Barbados är också en relativt låglänt ö, men har en del högre partier i inlandet, vilket vi blir varse. Vårt första stopp blir nationalparken Farley Hill och härifrån har vi en enastående utsikt över den lite vildare östkusten. Vi stannar också längs vägen och fotograferar kuststräckan. Där står en man med ett gäng kokosnötter, en machete i högsta hugg och en kylväska med hemmagjorda drycker i omärkta plastflaskor. Det känns väldigt långt från vad vi är vana vid! På ett ställe ser vi även granatäpplen växa längs vägkanten och det är nästan chockartat att se dem där. Även som vuxen behöver man uppenbarligen påminnas om att saker och ting inte uppstår ur tomma intet i fruktdiskarna på ICA… Vi slingrar oss nerför sluttningarna och passerar många hus, byar och bananplantager. Barbados är en av världens mest tätbefolkade stater och det är lätt att förstå. Varje vrå av ön känns bebodd.

Barbados utsikt

Enligt programmet för turen ska vi få besöka en strand och det får vi. På östkusten, som är betydligt vildare än västkusten och mer lämpad för vattensport än solbadande, stannar vi vid Bathsheba Beach. Och vilket ställe! Trots avsaknaden av den klassiskt vita sanden och turkosa vattnet så är stället nästan övernaturligt vackert. Jag strosar runt på den öppna gräsmattan ner mot stranden och fotograferar och fotograferar. Här vill jag stanna längre!

Resesidan.se om Barbados

Men stunden vi fått går fort och vi måste åka vidare. Upp och ner fortsätter vi att färdas, mot vårt sista stopp på den här turen. Vi stannar vid Gun Hill Signal Station, ytterligare en plats med hänförande utsikt över det omgivande landskapet. Dessvärre regnar det en aning när vi kliver ur bussen, och vi väljer att prova den lokala ölen Banks på terrassen istället för att gå upp till den högsta punkten.

Resesidan.se om Barbados

Därefter är det dags att åka tillbaka till båten. På kvällen lämnar jag Barbados efter en helt underbar dag som avslutades med varsin Lava Flow på balkongen, men en del av mitt hjärta lämnade jag kvar där. En dag ska jag åka tillbaka!

Imorgon ska vi besöka St Lucia, och nu är det dags att bli lite äventyrligare ; delfin- och valsafari står på programmet!

Anna Busk gästbloggar på Resesidan.se och denna gången läser vi om den underbara Karibiska kryssningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.