Roadtrip på Resesidan.se
|

Roadtrip, skönt sätt att ta en minisemester på

Roadtrip på Resesidan.se


Tänk att ordet Roadtrip gör det så mycket mer roligare att ge sig ut på vägen och köra än om man säger att “vi bilar”. Roadtrip blir något coolt.

I dagarna så kom min nya bil, som den på bilden, en härlig bil från Volkswagen. Denna Tiguan är en riktigt skön bil att köra och att åka i. Den är så passande för en riktigt roligt “Roadtrip”.

Bilen packades upp med väskor och bästa vänner och sedan var det bara att ge sig ut på vägarna. Jag minns de första gångerna jag tog bilen och polarna på tur, så var inte min gamla bil helt ny och man var rädd för att något skulle hända med den under resans gång,  något man inte kunde fixa själv. Ringa verkstad var ju bara jobbigt. Så därför höll man sig till de större vägarna hela tiden och kanske missade många fina pärlor på vägen. Resesidan.se har ju tidigare skrivit en hel del inslag om städer i Sverige och kanske detta kan locka er ut på en egen tur.

Om ni skall åka runt trakterna kring Askersund, Örebro, Motala, Norrköping och inte har allt för stor stress att ta er fram, sväng då in på vägen från Askersund som tar er till Tiveden och till Fagertärn. Här växer nämligen röda näckrosor.

Röda Näckrosor, unikt för SverigeI Fagertärn växer den röda näckrosen på en av sina två kända ursprungliga växtplatser i världen. Den andra ursprungliga växtplatsen är Kroksjöarna, också i Tiveden. De röda näckrosorna här blev allmänt kända 1856, då teologie studerande Bernhard Agaton Kjellmark besökte sjön efter tips från lokalbefolkningen. Området här är fantastiskt vackert, så det är väl värt en omväg.

Vidare på denna slingrande och vackra väg så kommer man till de söta orterna Karlsborg och sedan, via ännu liten körväg, till Hjo. I Karlsborg finns en hel del att kika på. Fästningen är ett måste, med tillhörande museum, faktiskt väldigt kul att se, för alla åldrar och även om man inte tror man är intresserad. I Hjo skall man ju besöka trästaden och vandra i parken och äta rökt fisk från fiskelägret, men man kan även besöka en bisonfarm i Gate, strax utanför Hjo. Något nytt för hela familjen.

För andra mer långväga restips, kolla på våra filmer här >Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.