Restips från Resesidan.se
Inspiration

Klassikern Mallorca håller i sig

Vem hade trott på mitten av 60-talet att charterresor till Mallorca skulle bli så stort? Denna ö håller sig ännu i topp bland favoritresmålen för svenskar.

Restips från Resesidan.se

Mallorca har olika minnen för oss alla som varit där. Jag ser framför mig ett gammalt hotell i San Agustin där jag bodde i en källardel av hotellet, under två kalla månader, en tidig vår i slutet av 80-talet. Vi skulle inte bara lära oss att bli reseledare utan även plugga spanska.  Då såg vi inte så mycket av ön, mest en del trötta barer och restauranger men jag minns i alla fall den vackra resan till Valldemossa och det berömda klostret. (Bilden ovan)

Valldemossa är ju känt för att Chopin bodde på klostret en vinter 1838, den höga luften skulle vara bra för hans lungor. Förutom kolstret med tillhörande museum kan man strosa runt bland de små gatorna, njuta god mat och dryck, promenera i hamnen och se Santa Catalinas barndomshem.

Drakstensgrottorna är kanske öns mest besökta plats efter Palmas Katedral, och det är enastående. 6 stycken sjöar , den största är 40 meter bred och 9 meter djup.

Som turist på Mallorca så har man det bra, det är lätt att vara där, allt fungerar och ön är enkel att åka runt på.
Säsongen för värme och sköna bad med tillhörande drinkar på balkongen lämpar sig bäst från juni till slutet av september. Vill man fly Sverige under de kalla månaderna kan man fynda långtidsboende på Mallorca.

 

 

 


Det är otroligt mysigt att leta sig in i Palmas gamla stad och gå bland de gamla husen, besöka roliga butiker och leta upp en lite tapas bar eller restaurang. En bra tapas bar har skitigt golv, helst med en massa räkskall, och bara ett fåtal platser. Ölen dricks i små glas för att alltid läska gott till maten. Prova nystekt blodkorv!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.