Europa, Inspiration

Så här slipper du betala för överviktenPackar du alltid med dig för mycket? Det gör jag med emellanåt, men läs mitt privata tips så slipper du betala för övervikten.

Status på ditt flygbolag

Om man reser mycket och samlar poäng på ett flygbolag brukar det kunna göra att man kan ta med sig lite extra bagage. Normalt sett får man ta med sig 23 kg och en väska plus ett litet handbagage. Ska man vara borta lite längre tid räcker kanske inte 23 kg bagage och jag tänker bara på när man ska iväg på 12 dagars kryssning, då packar man ju alltid lite extra saker med sig som kan vara bra att ha.

Har man status på ett flygbolag som Silver, Guld, Diamant och allt vad de nu heter så får man ta med sig extra väskor på resan.

Business Class för mer bagage

Man kan även boka en Business Class biljett. Då kan man ta med sig “tyngre” väskor. Exempelvis med SAS i Business Class så kan man ta med sig 2 x 32 kg bagage. Det är ju avsevärt mycket mer! Och på toppen av det så får man ta extra väska om man har en högre status i ett lojalitetsprogram.

Planera för resan

Enklast är väl att alltid planera lite för resan och vad man kan tänka sig behöva. Vart ska man åka? Hur är vädret? Vad behöver jag verkligen ta med mig? Jag har sett några som till och med gör excelplanering där man sätter upp schema med saker som man ska ta med sig och allt eftersom man packar så bockar man av i listan. Kanske ett bra sätt om man är glömsk eller är säker på att man verkligen får med sig det man behöver.

Nu för tiden så kan man ju oftast köpa många saker på resmålet. Jag köper ofta exempelvis duschtvål när jag kommer fram då många gånger produkterna på några hotell inte är så bra. Det är inget jag tar med mig hemifrån då det väger en del.Vad väger mest i bagaget?

Det som många gånger gör att väskorna blir tunga är:

  • Skor
  • Necessär
  • Övriga hygienartiklar
  • Solkrämer
  • Om man har packat med sig mat (som en del gör), som kaffe, ost eller konserver
betala för övervikten


Min räddning för att slippa betala för övervikten

Jag har varit många gånger i USA och shoppat loss lite för mycket och till och med behövt köpa extra bagar bara för att kunna få med mig det jag handlat och ändå har man fått betala för övervikt. Priset beror på vikten och det kan lätt gå upp över tusenlappen för tunga väskor och extra bagage när man flyger långlinjer.

Amazon så hittade jag min räddning för att planera bättre och slippa betala för övervikten, nämligen så enkelt som en bagagevåg! Perfekt deal för min del, den här, och det som har ändrat min process nu vid packningen är att jag kan verkligen ta fram det jag tänker mig behöva, packa ner i väskan, väga och direkt på en indikation på om jag behöver ta bort något.

För mig är det sjukt bra i alla fall! Sist jag skulle ut och resa så valde jag att bara ta med mig två par skor, jag skulle bara vara borta 4 nätter och jag visste att vädret kunde både vara lagom varmt, lite blåsigt på snudden att bli kyligt så både tröjor och en lättare jacka skulle med.

När jag sedan kollade vikten med vågen så landade den på ynka 13 kg! Jag har nog aldrig packat så lätt innan. Men då visste jag med att jag hade utrymme om det blev shopping. Och det gjorde det ju, både nya skor och vin. Bagagevågen visade 17 kg på hemresan, god marginal med andra ord.

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×