Sandskulptur
Inspiration,  Sverige,  Upplevelser

Sandskulpturfestivalen firar fem år!

Foto: Emma

Idag öppnar ansökan till Kalmar International Sandsculpture Festival, som är Sveriges enda sandskulpturfestival. Festivalen äger rum vid Kalmarsundsbadet den 10–15 juli och i år är det femårsjubileum.

Den internationella sandskulpturfestivalen är ett uppskattat inslag i Kalmar under sommaren. På en av stadens populäraste stränder – ett stenkast från centrum och med utsikt över Kalmar Slott – kan besökare och Kalmarbor se helt fantastiska sandskulpturer växa fram. Några av världens bästa skulptörer brukar delta och under veckan kan besökarna steg för steg se hur konstnärernas detaljrika verk tar form. Arbetet börjar på måndagen och i slutet av veckan röstas folkets vinnare fram.

Förra året ansökte tjugo konstnärslag om att få delta. Av dessa valde juryn ut sju lag med konstnärer från Sverige, Finland, Lettland, Italien, Ryssland, Turkiet och Ukraina.
– Jag tror att intresset kommer att vara minst lika stort i år. Festivalen börjar bli känd och vi har lyckats få hit riktigt skickliga skulptörer genom åren, berättar Edwin Böck, som är konstnärlig ledare för Kalmar International Sandsculpture Festival.

Ansökan är öppen t.o.m. den 5 maj och i mitten av maj beräknas det vara klart vilka som blir årets konstnärer. Kalmar International Sandsculpture Festival äger sedan rum den 10–15 juli. Festivalen arrangeras av Destination Kalmar i samarbete med Kalmar kommun, XL Bygg och Nybrogrus.

För mer information, se:
kalmar.com/sv/sandskulpturfestivalen

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×