Resesidan öppnar lyxhotell i slottet
Europa

Resesidan öppnar Lyxhotell i Slottet

Resesidan öppnar Lyxhotell i Slottet

Det har varit en lång process men nu äntligen är allt klart. Efter 8 års förhandlingar kan vi pusta ut. Resesidan öppnar Lyxhotell i Slottet.

Det nya hotellet, The Royale Silvia kommer att få 165 rum där alla rum är sviter. De minsta sviterna är på 80 kvm och den största, Queen Silvia Suite är på 320 kvm.

Björn från Resesidan berättar att första kontakten kom för långt över 8 år sedan. Det var dåvarande överintendent för statens fastighetsverk som kontaktade Björn för att se om ett intresse fanns att ansvara och driva hotellet.

Enligt Smilegård, Statens Fastighetsverk, har södra flyglarna av slottet varit tomma under många många år. “Det är oerhört kostsamt dessutom att bara värma upp slottet och intäkterna är få.”

Lyx är ledordet i projektet

Resesidan öppnar Lyxhotell i Slotte

I många år har slottets fasad renoverats och i samband med detta har även insidan gjorts om. Det har varit svårt att få till det precis som man önskat för K-märkning och värdet av denna historiska byggnad har satt käppar i hjulet för att ändra allt för mycket.

Exempelvis har man fått bygga in portabla badrum i alla rum då man inte får ändra eller bygga om i slottet. Gästen kommer dock inte se någon skillnad, de kommer att tro det alltid har varit på detta sätt.

För inredning av sviterna står det italienska designhuset Nonim Porta. Kreativ ledare är Massimo Bugie som bland annat hjälpt världen största modehus, Vita huset i Washington och är ofta anlitat av Emiraternas skrytbyggen.

Resesidan öppnar Lyxhotell i Slottet 1

Det har varit ett väldigt rolig projekt, säger Bugie. Och som oftast väldigt svårt. Vi har fått lov att bygga rum i rum för att få till det. Önskan var att det skulle vara en elegans som är både sofistikerad och inbjudande.

Sitt på en tron i tronen

Mest stolt är han över lösningen av de portabla badrummen. De har skapats i olika moduler i olika utseenden för att matcha sviten de skall finnas i. Några är i guld och har stuckaturer och kristallkronor, andra mer avskalade. Alla är av högsta kvaliet med Carraramarmor.

Badrum på lyxhotellet The Royale Silvia

Diskretion och hemligt

Hotellet kommer att vara öppet för alla men man kommer att i första hand vara valet för världens mäktigaste män och kvinnor inom politik, affär/industri, sport och musik. “Till oss kommer de som önskar det bästa boendet, där allt är möjligt och där man får vara ifred” säger Björn. Därför kommer hotellet inte att vara speciellt skyltat, för att inte locka vem som helst till hotellet.

Royale Silvia Hotel, Luxury Palace

Frukost i glömd balsal

Resesidan öppnar Lyxhotell i Slottet 2

På plan 1 ligger en av slottets glömda balrum som nu blivit frukostmatsal. Queen Lovisa Room blir en lugn oas som andas elegans och glamour men samtidigt är diskret och effektiv.

Frukosten är helt serverad vid borden och det finns inga menyer att välja på, gästen får det som hen önskar. “Vi kommer att ha allt hemma” fortsätter Björn, “Mycket blir naturligtvis säsongsbetonat.”

Utöver detta ingår en egen butler till varje rum och samtliga måltider kan beställas dygnet runt. Allt för att gästen skall känna sig som hemma. Och lyxen stannar inte här, garaget är även det omgjort för att kunna rymma 300 bilar. Man har även förberett för laddningsbara bilar.

Garaget, The Royal Deck, har fått en egen doft. En blandning av cederträ och bergamott, för att just ta bort eventuella lukter av avgas och bil. Entré från slottsbacken i en dold dörr. Hit har ingen tillträde som inte är anställd på hotellet. Vi har idag 15 personer anställda i garaget. Tvätt av bilen och full rekonditionering ingår. Garaget kostar mellan 1500-10000 per natt.

Sviterna börjar på 15.000 kronor per natt för den minsta och Queen Silvia Suite landar på en bit över 100.000 kronor per natt.

Exklusiv lobby

Resesidan öppnar Lyxhotell i Slottet 3

Gästen checkar in i den exklusiva delen av Södra Flygeln, mer känd som Baptiste Gallery. Själva processen att checka in har man tagit bort. Gästen möts här av sin personlige butler som visar vägen till sviten. Allt ska vara lätt och smidigt.

Massimo Bugie säger att Stockholms slott är en av de vackraste i världen och det har varit lätt att kunna förädla och förvalta.

De första gästerna är välkomna från 1a april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.