Resesidan.se om SMS istället för vykort
Inspiration

SMS slår vykort med hästlängder

Sms har i det närmaste slagit ut vykort när det gäller att hålla kontakt med de där hemma under utlandssemestern. 66 procent av svenskarna skickar sms. 31 procent skickar vykort – men bara fem procent skickar till ett flertal personer. Det visar Tickets Novus-undersökning.

För bara fem år sedan svarade 73 procent av respondenterna i Ticket-undersökningen att de skickade vykort hem, men nuförtiden är vykort ett ovanligt inslag i svenska brevlådor.

Bara 5 procent av svenskarna uppger att de skickar ett flertal vykort på semestern.26 procent skickar ett eller ett par vykort.

– Att skicka vykort har blivit ute, mycket tack vare att det är så enkelt att sms:a, uppdatera statusen på sociala medier och att e-posta nära och kära där hemma på resan.De få vykort som skickas går ofta till äldre släktingar, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

 

Mest populära sättet att hålla kontakten under resan idag är sms (66 procent), följt av telefonsamtal (41 procent) och uppdatering av sociala medier (32 procent).Att det i dag finns WiFi på många hotell och caféer på resmålen har skyndat på utvecklingen och skapat nya sätt att hålla kontakt med de där hemma.

– De flesta resenärer har idag en tätare kontakt med de där hemma under utlandsresan än tidigare, mycket tack vare att mobiltelefoner och internet används i större utsträckning även utomlands, säger Karin Starkman Ahlstedt

Skillnaderna är stora mellan olika åldersgrupper. SMS är visserligen mest populärt för alla åldrar, men unga resenärer, 18-29 år, använder Instagram och uppdatering av sociala medier mycket mer än snittet och de som är 50-65 år ringer telefonsamtal, e-postar och skickar vykort oftare än den genomsnittliga svensken.

– Tiden då unga ringde ett collect call för att meddela oroliga föräldrar att allt var väl under semestern är förbi.I dag räcker det ofta med en uppdatering på sociala medier, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Topplista – Så håller vi kontakten med de där hemma

  1. SMS, 66 procent
  2. Telefonsamtal, 41 procent
  3. Uppdatering på sociala medier, 32 procent
  4. Skickar ett eller ett par vykort, 26 procent
  5. E-post, 22 procent
  6. Bilder på instagram, 16 procent
  7. Skickar ett flertal vykort, 5 procent

Källa: Mynewsdesk

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.