hopp på Resesidan.se
Inspiration

Sommaren var kort, alldeles för kort.

Sommaren var kort, om den ens hann börja?

Det var nog ganska många år sedan ändå som sommaren “var en dag”. Hade man tur var man ledig den dagen.

ResesidanFrustrationen är stor hos många, man är så otroligt beroende av en fin sommar, inte bara för att man har semester och det skall vara så, utan för att med solen får vi även de viktiga D-vitaminerna som gör att vi orkar ta oss igenom de mörka höst-, och vintermånaderna när de kommer igen. På något sätt så kopplar man mer av när man har bra väder. Det är lättare att ta sig för något med.

Inte blir man heller direkt sugen på att äta “sommarmat” när det regnar som allra värst och är lika kallt som en dag i mars. Sill och potatis som vanligtvis inviger sommaren efter Midsommar, har hos mig lyst med sin frånvaro. Det är nästan så jag längtat efter att få göra fläsklägg och rotmos. Grillandet har även det varit mer sparsmakat. Även om man kan grilla under tak så blir det inte helt samma om man inte kan sitta ute och äta.

pizza
Söndagsutflykten i år gick till Pizza Hut! När regnet studsade upp mot benen och kylan kom krypandes, då ville jag ha något varmt och ostigt att äta. Där inne på restaurangen så surfade jag runt bland olika resebolag för att se vad som var populärt att resa till 2015. Förvånad blev jag när jag läste att många av de populäraste resmålen ändå var ganska långt bort.

Bland annat så fanns både Australien, Indien, USA och Japan med. Övriga destinationer i Europa som toppar listorna är:

  • Istanbul
  • Mallorca
  • Spanska fastlander
  • Mykonos
  • Rumänien
  • Österike

Mallorca har fått ett ganska stort uppsving i år, läs mer här om den ön > Den klassiska semesterön står sig starkt och förklaringen till detta är att det är lätt att ta sig till Mallorca, relativt kort flygresa, många hotell att välja bland och säkert klimat.

Det är kanske dags att säkra vinterresan redan nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.