Resesidan.se om kryssningar
Inspiration,  Kryssningar

Star Clipper Firar 25-år

I 25 år har kryssningsrederiet Star Clipper levererat unika seglingsupplevelser ombord på sina tre intima men storslagna segelskepp Royal Clipper, Star Clipper och Star Flyer.

Star Clippers firar jubileet med ett antal nya seglatser och destinationer, som just har offentliggjorts i katalogen för perioden november 2015 till april 2017.

Star Clippers återvänder till Sydostasien

Star Clippers kommer tillbaka till Sydostasien under vintern 2016 efter 6 år. Säsongen bjuder på spännande 7-nättersturer i Thailand, Malaysia och Singapore. Det kommer att finnas två olika rutter i Thailand; en norrgående och en sydgående, samt 7 avgångar som antingen börjar eller slutar i Singapore.

På de två nya seglatserna i Thailand ska skeppet Star Clipper utforska Phuketkustens många småöar, som endast nås från vattnet. Dessa öar bjuder på några av världens vackraste stränder och en fascinerande undervattensvärld. Där kommer att finnas goda möjligheter att sola, snorkla och utöva olika vattensporter.

Nya hamnar i Medelhavet

Seglatserna i Medelhavet ger oändliga möjligheter. Från de tusentals öarna vid Kroatiens Adriatiska kust till gömda vikar i södra Turkiet. Från italiensk kultur till grekisk historia. Det är inte konstigt att seglatserna med de tre eleganta skeppen i både västra och östra Medelhavet är några av Star Clippers mest populära turer. Seglatserna går bl.a. till de grekiska Kykladerna, spanska Balearerna, Adriatiska havet och södra Frankrike. Nya hamnar i Medelhavet är bland andra Cagliari på Sardinien, Trieste i Italien, ön Cres i Kroatien, Bastia på Korsika, Rabac i Kroatien och Messina på Sicilien.

Andra seglatser

Den som har lust att ge sig ut på en längre segling kan välja Star Clippers seglatser som sätter kursen mot Karibien och Kuba, eller korsar Atlanten eller seglar genom Panamakanalen och Suezkanalen. Här blir det – som på alla andra turer- förutom spännande destinationer och en mycket speciell atmosfär möjlighet att prova livet som sjöman. Den som vill kan hjälpa till med att hissa segel eller njuta av utsikten från toppen av skeppets mast.

Unika och miljövänliga seglingsupplevelser

Förutom at segla med vindkraft (så mycket som möjligt) har Star Clippers tagit ett antal miljövänliga initiativ på varje skepp. Hoppa ombord och njut av blandningen av elegans och avkoppling, exklusiva destinationer och unika segelupplevelser.

Läs mer i den nya brochuren på www.starclippers.com

United Spirit Nordic är ett självständigt företag inom resebranschen som är specialiserade på försäljning, marknadsföring och PR. Huvudkontoret ligger i Köpenhamn, och vi erbjuder tjänster inom Skandinavien, Finland och Baltikum. Våra kunder är idag; Trinidad & Tobago Tourism, Jordan Tourism Board och Star Clippers.

Källa: Mynesdesk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.