Resesidan.se bloggar med Upplev Norrköping
|

Upplev Norrköping får Tre Snabba Frågor

Turen kommit till Upplev Norrköping att utsättas för våra tre frågor om staden.

Resesidan.se bloggar med Upplev Norrköping
Hejsan Cecilia Karlsson på marknadsavdelningen på Upplev Norrköping, vi är nyfikna att få reda på lite mer om Norrköping.

 Vilken är stadens mest besökta turistmål?
En av Sveriges största besöksmål Kolmårdens Djurpark ligger utanför Norrköping. I år fyller Kolmården 50 år och det firas med en storsatsning på nya Bamses Värld – en helt ny värld fylld av åkattraktioner, lekområden och parkmiljöer där alla besökare får möjlighet att träffa Bamse och hans vänner. Läs mer på deras hemsida www.kolmarden.com

I år kommer en stor internationell utställning till Norrköping, NASA – A Human Adventure. Den visar människorna och tekniken bakom månfärderna som gjorde NASA världsledande inom rymdforskning. Här visas utvecklingen från de första provraketerna till rymdfarkoster med rymdkapslarna Apollo, Gemini och Mercury som visas i verklig storlek tillsammans med hundratals andra rymdföremål. Utställningen är öppen 1 maj-30 augusti . Läs mer på www.ahumanadventure.se.”

Vad får man inte missa vid ett besök?
Industrilandskapet: Vid förra sekelskiftet var Norrköping en stolt industristad som levde av sina många textilfabriker. De ståtliga tegelbyggnaderna runt Strömmen har bevarats och fått nytt liv. Idag finns här bland annat museer, caféer, restauranger och universitet med 5 500 studenter. ”REsesidan.se bloggar om Upplev Norrköping
Vad tror ni att svenskarna inte känner till om staden?
“Utanför Norrköping finns en fantastisk natur! I Kolmårdens finns många vandringsleder som går genom djupa skogar, över tysta mossar och längs Bråvikens dramatiska kust. På turistbyrån och på hemsidan www.bravikslandet.se kan man hämta en broschyr med förslag på dagsvandringsturer. Bokar du ett vandringspaket har du även en bekväm säng som väntar på dig efter vandringens slut.

Vikbolandet är en halvö som sträcker ut sig öster om Norrköping. Här finns öppna landskap, bördiga åkermarker och flera gårdsbutiker. Gör en rundtur med mat i fokus med hjälp av broschyren ”Mat på Vikbolandet” som finns på bl a turistbyrån och www.bravikslandet.se.

Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till skärgården. Vandra längs båtbryggorna eller bada från klipporna. Gå på friluftsteater eller Viskväll och i det gula huset Isola Bella på Badholmarna visas utställningen “Livet under ytan”. Den äventyrliga kan även gå tipspromenad under vattnet. Hyr en kajak och paddla ut och hitta din egen ö eller åk med Skärgårdslinjen som utgår ifrån Arkösund under sommaren.”

 

Läs mer om Norrköping på www.upplev.norrkoping.se.Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.