Inspiration, Nordamerika

Flyga helikopter över Grand Canyon



Under ett besök i Las Vegas så bestämde vi oss för att ta en helikoptertur över Grand Canyon. Ingen av oss fyra hade tidigare flugit helikopter och vi såg alla fram emot det.

Resesidan.se flyger helikopter i Grand Canyon




Vi körde cirka en halvtimme från Las Vegas in i Arizona och fram till Papillon Grand Canyon. Väl framme registrerade vi oss och sedan fick vi ställa oss på en våg för att väga in oss.

Det blev en liten väntan i avgångshallen innan det blev vår tur. Start- och landningsplattan utanför var full av röda helikoptrar och vi fick nöjet att flyga med Jeff. Inlastade i rätt ordning och efter vikt var det dags att lyfta. Vi hade fått en säkerhetsgenomgång innan och var ivriga att få flyga iväg. På med hörlurar för att lyssna både till vad Jeff sa och för att prata med varandra, det är väldigt hög ljudvolym inne i “kabinen”

Resesdain.se i helikopter över Hover Dam


Det var en härlig känsla att lyfta rakt upp och sedan känna hur nosen på helikopter dök nedåt när vi började flyga framåt. Första punkten att flyga till var Hoover Dam, dammen byggdes mellan 1931-36 och det var mäktigt att se denna konstgjorda damm och det stora “fall” som skapats. Det är ett enda stort ökenlandskap man susar fram över och det mesta är sand- och beigefärgat. Här och där dyker gröna sjöar upp, det finns inga hus runt omkring men en hel del båtar som åker där nere.

Det är otroligt varmt med, över 45 grader när vi var där. Man glömmer snabbt att man flyger helikopter när man bara susar rakt fram över ganska platta landskap, men det blev häftigt när vi kom in i Grand Canyons kratrar och höga raviner med stup på cirka tusen meter.

Helikopter1

Jeff rattade oss ned i en av ravinerna och när motorerna stängdes av blev man otroligt förvånad över hur tyst allt var, och hur varmt det var. Nere i ravinen var det dags att “fira” att vi tagit oss hit och det serverades liten snackslåda med en smörgås, chips och lite godis och till detta fick vi lite mousserande. Uppehållet varade cirka 20 minuter innan vi fick gå ombord igen.

Hemresan började med en häftig uppstigning på höjde och sedan flög vi efter den gamla flodfåran och de branta bergsväggarna, helikoptern slängde och krängde. Musiken i hörlurarna var ledmotivet från filmen Top Gun, det hade vi kunnat vara utan.

Helikopter5
Så kom vi upp igen över de platta områdena med några små kullar här och där och Jeff flög mer eller mindre rakt på flygstationen. Hemresan flög på utan större händelser och de beige färgerna gör att man blir lite dåsig.

Helikopter2

Framme igen slog Arizonas hetta emot oss och cirka en timme senare var vi tillbaka där vi började. Det var en rolig tur att göra och vi kan absolut rekommendera flygturen. Jag tror vi betalade cirka 250 dollar per person och då ingick även transfer fram och tillbaka till hotellet.

 

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

One thought on “Flyga helikopter över Grand Canyon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×