Världens mest exklusiva shoppingcenter 1
Inspiration,  Städer

Världens mest exklusiva shoppingcenter

Världens mest exklusiva shoppingcenter 2

Utvecklingen inom köpcentervärlden har under årens gång ändrats rätt så radikalt – från utbud där traditionella affärer och snabbmatsrestauranger har stått i centrum,  till numera lyxiga och högst underhållande nöjesparksliknande centrum. Många städer runt om i Sverige har under de senaste årtionden sett nya center få liv och givit oss lite extra lyx i vardagen. I denna artikeln har vi listat några av de absolut lyxigaste köpcenter som går att hitta runt om i några av världens mest attraktiva resmål och städer.

Dubai Mall, UAE
Köpcentret i Dubai i Emiratstaterna är inte bara det största utan även det absolut lyxigaste i världen och känt av nästan alla som besöker staden. Detta centrum lyckas att fånga stilen av stadens glamour och har över 1200 affärer, som även inkluderar ett akvarium och en av världens största godisaffärer. Själva området är över 3.77 miljoner square feet, över 350 000 kvadratmeter stort och utanför centret hittar man även den kända Dubai-fontänen.

Bluewater, England
Detta är inte bara ett lyxigt shoppingcenter i England utan ett av de mest lyxiga man hittar i Europa. I Bluewater hittar man en hel del märkesdesigneraffärer samlat med de mest populära märkena. Centret erbjuder även multiplex bio så att shoppare kan hålla sig underhållna i slutet av dagens inköp och ett stort gym för de som vill komma i form under sin shopping. I centret ligger även en matmarknaden som har något för alla smaker.

För att få ett break i vardagen så kan en weekendresa med lite lyxig shopping sitta perfekt, speciellt efter en lång och kall vinter. En investering i både själv och materiell lycka för att känna sig bortskämd och få tillbaka motivationen. Men även om en weekend är kort, så kan den ofta innebära en del pengar och rent ut av en vardagslyx. Tack vare Lottolands flexibla hemsida och stora utbud, kan du prova på lyckan vid vilken tillfälle som helst – och förhoppningsvis se till att du får den vardagslyx som du förtjänar. Hos Lottoland kan du spela på Sveriges mest populära lotterier och även ta del av del av chansen att vinna på världens största vinster i lotterier såsom EuroLotto och PowerBall. Med ett sortiment på 20 lotterier och 7 skraplotterier behöver du inte vänta på att nästa dragning ska ske, för nu har du chansen att spela på olika lotterier varje dag!

Harrods, England
Ett annat, om inte världens mest kända köpcentrum i England är Harrods som ligger i London. Harrods har blivit ett turiststop för de flesta som besöker London och ett besök markeras oftast med den karakteristiska, gröna shoppingpåsen med köpcentrets logga. Harrods startade i 1849 som en matvaruhandel, men har idag ändrats sitt utbud till dyra och exklusiva märken – motsvarighet på Londons NK. Här erbjuds även ett minnesmonument av Prinsessan Diana och Dodi Fayed, som pappan till Fayed lät uppföra i minne och som dåtidens ägare till Harrods.

Grand Canal Shoppes, USA
I Las Vegas hittar vi detta stilrena och utmärkta shoppingcenter för den som är ute efter trendig shopping och ett utbud av riktigt grymma restauranger. Utseendet både inuti och utanpå är något spektakulärt som gör detta center absolut unikt från de allra flesta med sina kanaler och gondoler och centret bjuder även på dagliga shower av gatuunderhållning. ’Valet parking’ eller privatparkering av bilar, som är en vanlig service för restauranger i USA, erbjuds när man anländer till shoppingcentrumet, så att ingen ska behöva slösa tid på att hitta parkering.

I samarbete med Lottoland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.