3 rätter till picnicen
Inspiration,  Sverige

3 goda rätter till picnicen

Annons

Nu börjar det äntligen bli lite varmare ute och man kan sitta ute och äta lite gott. Här är 3 goda rätter till picnicen. Några som kanske är helt nya?

Det är ju lätt att man alltid fixar med samma typ av mat om man skall ha en liten picnic, gärna en pastasallad, eller sallad av något slag, kanske potatissallad, grillad kyckling och en baguette med krämig ost? Känns det igen?

Här kommer några nya rätter som är snabba att göra och goda att ta med sig. Rätterna går att förbereda dagen innan eller ett par dagar innan, om man har tid att göra det.

3 goda rätter till picnicen

Kyckling är ju trots allt gott, fettsnålt och något som de flesta tycker om. Här är första förslaget till picnicen.

Annons

Krämig kyckling i mjuka tacoskal

Denna rätten är en av mina favoriter. Den kan jag göra som en middag hemma, och man kan byta ut mjuka tacoskal mot salladsblad, som exempelvis hjärtsallad eller endivsallad.

Ingredienser:

  • Majonnäs
  • Gräddfil
  • Dijonsenap
  • Purjolök
  • 2 stycken grillade kycklingklubbor
  • Mjuka Tacoskal
  • Salt, peppar

Gör så här:  Blanda ihop 1/2 dl majonnäs med 1/2 dl gräddfil och en liten tesked dijonsenap. Hacka upp en halv purjolök i fina strimlor och blanda ned i röran. Rensa kycklingen från skinn och ben, strimla ned i mindre bitar, rör ned kycklingen i majonnäsröran. Salta och peppra och smaka av.

Till servering, ta ett tacoskal, klicka på önskad mängd av kycklingröran och ät. För en lite “sundare” rätt, ät med salladsblad.
Om man önskar kan man byta ut kycklingen mot tonfisk.

3 goda picnic rätter
Heta Shiratakinudlar

Shiratakinudlar är väldigt populära idag, dels för att de nästan inte innehåller några kalorier och att man kan använda dem till så många olika rätter. Nudlarna ligger i en klar vätska så när man skall använda dem måste man skölja dem noga i kallt vatten. Det luktar stark fisk om dem annars. När man väl skall äta, smakar de bara nudlar och den kryddning man valt.

Ingredienser:

  • 2 påsar shiratakinudlar (de är mjuka)
  • Sweet chili
  • Sesamolja
  • Olivolja
  • Fisksås
  • Torkad chili (om man vill)
  • sockerärtor
  • koriander
  • brytbönor

Gör så här: Förbered nudlarna enligt anvisningen på påsen och lägg dem i en större skål. Ta en sax eller kniv och dela nudlarna i lite mindre bitar. I en annan skål, blanda ihop 1/2 dl sweet chili med 1 tesked sesamolja. Blanda väl. Tillsätt cirka 3 matskedar olivolja och 3 teskedar med fisksås. Smaka av. Det skall vara en liten sting av både fisksås och sweet chili.

Hacka koriander fint. Skär sockerärtor och brytbönor i rätt små bitar.

Häll dressingen över nudlarna och blanda väl. Är nudlarna i för stora bitar är det svårt att blanda ihop, dela dem lite till och blanda. Häll sedan i alla grönsaker och rör om tills de är väl täckta av dressingen. Servera nudlarna i skålar och toppa med lite mer koriander och torkad chili.

Om man vill kan man köpa rostbiff som man strimlar ned i salladen, för lite extra mat och smak.

Fruktspett

Avsluta med något gott, har man tid att fixa en brownie eller liknande är det alltid gott, eller bara ta med lite choklad att runda av det hela med. Men dessa spett är enkla och snabba och göra och kan piffas till med liten Ohoy Chokladsås (om man vill)

Fruktspett till picnicen

Fördelen med dessa spett är att man kan ta lite vad man vill, men det skall vara snabbt och enkelt och inte för kladdigt och rinnigt.

Jag håller mig till tre eller max fyra sorters frukt.

Bäst är ju att gå efter säsong men jag brukar använda banan, ananas, jordgubbar och gröna druvor.

Gör så här: Ta ett spett i trä, storleken spelar inte så stor roll, men man får anpassa fruktbitarna efter spettet.

Skär banan och ananas i mindre bitar, dela jordgubbar i två (valfritt).

Börja med att trä på en grön druva, varva sedan övrig frukt på spettet och avsluta sedan med en grön druva, för att hålla allt på plats. Till servering kan man ringla lite chokladsås över. Sedan är det bara att mumsa i sig.

Have fun!

Annons

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.