upptäck Madeira
|

Annika bytte Sverige mot Madeira

För många år sedan lämnade Annika Sverige för att starta en ny karriär som reseledare. Idag är hon bosatt på den vackra ön Madeira mitt i Atlanten.

Resesidan.se bloggar om att jobba i resebranschen
Annika har hunnit se många kollegor komma och gå på Madeira, en del återkom varje vinter för att jobba på denna underbara plats. Nästan lika många olika resebyråer har kommit och gått på Madeira. Atlas Resor, Fritidsresor, Royal Tours, Tema Resor, Ving, Spies och Tjärebrog är några av många arrangörer som varit på ön. Idag är Annika Destinationschef för Solresor.

Madeira, Atlantens pärla

Hej Annika! Du njuter säkert vårvärme i Funchal just nu, något som vi här uppe i Norden längtar efter. Du har ju jobbat över 26 år i branschen och de sista 19 åren på Madeira.

Vad var det som gjorde att du började jobba i din bransch?
Eftersom jag flyttade till Madeira innan jag började arbeta i branschen så kom ön först och jobbet senare. För mig innebär det att kärleken till denna underbara ö har gått hand i hand med mitt arbete.”

Vad är det bästa med att jobba med det du gör?
Oj, det finns så mycket! Väldigt mycket har ju hänt i resebranschen under alla dessa år. Kraven och förväntningarna från våra kunder är ju helt andra idag än när jag började. Att vara delaktig i att skapa intressanta produkter och att leverera semesterupplevelser som motsvarar och förhoppningsvis överträffar kundens förväntningar är utmanande och roligt. Jag tycker om det personliga mötet med våra resenärer. Det känns alltid härligt att kunna hjälpa människor att få ut så mycket som möjligt av sin semester.

Arbetsdagarna är alltid varierande och ingen dag den andra lik. Vi har kul på jobbet och jag kan ärligt säja att jag ser fram emot arbetsveckan. Men det beror ju också på det allra viktigaste, nämligen alla hängivna, roliga, kreativa och duktiga kollegor jag haft och har, förmånen att arbeta med! Sen ligger det mig varmt om hjärtat att medverka till ett bra arbetsklimat och att se mina medarbetare växa och utvecklas i sitt arbete.”

Annika, på Madeira, berättar om hur det är att jobba i resebranschen för Resesidan.se

Hur tycker du man skall vara som person för att jobba inom turist- och resebranschen?
Att vara nyfiken, flexibel, empatisk, ha ett genuint intresse för människor och en hög social kompetens är bra egenskaper.”

Finns det något negativt?
Det finns ju en större osäkerhet idag eftersom hela turistnäringen är så lättpåverkad av politiska händelser, ekonomin och naturkatastrofer och allt annat som inverkar på människors resande. Sedan är ju generellt löneläget inte det bästa inom många delar av vår bransch.”

Vad är dina råd till andra som vill jobba med det du gör?
Räkna med ett enormt givande arbete men för den som vill ha fasta arbetstider och lediga röda dagar är det inget att satsa på. Det låter som en klyscha men det är på många sätt en livsstil där man i perioder måste räkna med långa dagar, sena kvällar och flyg som landar på julaftonen!”

Vad tror du att du skulle gjort om du inte börjat jobba med det du gör idag?
Hhhmm, ja det var ju en bra fråga…i en forntid var jag undersköterska några år men det känns ju väldigt avlägset (men har varit väldigt bra med tanke på sjuka gäster!). Sen finns det ju många andra spännande jobb inom resebranschen som hade varit kul att prova på.”

Ja, tack så mycket! Snart får du vara med om en otroligt vacker tid på Madiera när många träd och blommor slår ut, till exempel de pampiga jakarandaträden. Njut till fullo!

 Similar Posts

3 Comments

 1. Hej Annika! Gjorde min första resa till. Madeira i november i år. Blev liksom du förtjust i denna fantastiska ö. Jag är 70+har ett yrkesliv som röntgrnsköterska bakom mig. Arbetar nu i eget företag som massör. Behandlat idrottare inom cyckel löpning orientering skidåkning mer riktad behandling jmf m vad hotellen er bjuder. Förutsättning att kombinera sem och massage? Boende? Mm
  M. V. H

  1. Hej och tack för din kommentar. Du kan inte komma i kontakt med Annika via denna kommentarsdel, utan den visas bara här på sidan. Om du vill får du gärna kontakta oss på info@resesidan.se med eventuella frågor.

   Hls
   Björn
   Resesidan.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.