Drömmen om Mauritius 3
Inspiration,  Sol & Bad

Drömmen om Mauritius

Mauritius smakar bra i munnen, ligger fint och dessutom är namnet både lyxigt och exotiskt.

mrumau2011_2_34

Drömmen om Mauritius

Flygresan till denna underbara ö är cirka 12 timmar. När Resesidan.se besökte ön flög vi via London och det tog oss nästan exakt 24 timmar att komma fram, från dörr till dörr. Ganska så trötta och förväntansfulla checkade vi in på vår resort. Hotellet skjutsade oss i en liten bil till vårat rum och när vi kom dit var väskorna redan där och rummet svalt från luftkonditioneringen.

Mauritius med vackra stränder

Stränderna är långa och kritvita. Snäckskal har genom årtusenden sakta malts ned till sand. Vattnet runt Mauritius är klart och fint och otroligt varmt och skönt. Hit åker man för att i första hand koppla av, njuta de fina hotellet och den underbara maten som finns. De flesta hotellen ligger mitt på stranden och lite avskilt, även om några hotell är ganska stora så känner man aldrig av att det är många på en och samma plast.

Drömmen om Mauritius

Ön är otroligt vacker, det är grönt och frodigt överallt och åkerfälten är fyllda med gröna sockerrör. Tropiska blommor finns över hela ön och det doftar ljuvligt från Pagodträden (plumerian).  Vi kan rekommendera att ta sig runt och ta del av både spännande natur och kultur.

Läs mer om denna ö, här på Resesidan.se vi har en längre artikel publicerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.