Europa, Sport

Alpresor bokar på som aldrig förrDe senaste säsongerna har svenskarnas resande till Alperna ökat kraftigt och efter årets soliga sommar är längtan till skidparadisen i Österrike, Schweiz, Frankrike och Italien ännu större än tidigare. STS Alpresor märker tydligt av detta och rapporterar en ökning av bokningsläget på 25 procent jämfört med i fjol.
Alpresor


 

– Förhandsbokningarna inför vintern är fler än någonsin och bokningsläget ligger just nu 25 procent högre än förra året. Ökningen kan delvis bero på den fina sommaren vi haft men vi ser också att trenden att boka Alp Inclusive, där flyg, hotell, mat, liftkort och reseledarservice ingår, är väldigt populärt. Över 80 procent av våra bokningar är paket med Alp Inclusive, säger Peter Johnson, VD STS Alpresor.

Han fortsätter:

– Vi har även utökat våra flygningar till nya flygplatser i Alperna, tex Turin, för att våra gäster skall få kortast möjliga transfer. Vi flyger helt enkelt till den flygplats som ligger närmast skidorten. Det har lönat sig.

På listan över de mest populära destinationerna för svenska alpresenärer ligger österrikiska Bad Gastein i topp, precis som i fjol. Vad som är spännande är att STS Alpresors nyhet inför årets säsong, italienska Sauze d’Oulx, redan hunnit segla upp på en stolt femteplats över de mest bokade orterna.

– Det är alltid roligt när vi lanserar nyheter som går hem. Sauze d’Oulx är en charmig liten OS-ort som ligger i ett av Alpernas största skidsystem, Via Lattea, och har otroligt bra skidåkning på bekvämt avstånd från Turin. Bad Gastein är en riktig klassiker där det gjorts stora investeringar för att kunna erbjuda toppmoderna liftar och ett skidsystem av allra högsta klass samtidigt som det är tätt med olika event och spektakulära aktiviteter i byn under hela säsongen, säger Peter Johnson.

Alptoppen 2014/15:1. Bad Gastein

2. Cervinia

3. Saalbach

4. Ischgl

5. Sauze d’Oulx

Källa: Mynewsdesk

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×