Jamie Oliver öppnar restaurang i Stockholm 3
Hotell,  Restaurang

Jamie Oliver öppnar restaurang i Stockholm

Torsdagen den 16 oktober öppnar Scandic, tillsammans med stjärnkocken Jamie Oliver, Nordens första Jamie’s Italian på Scandic Anglais i Stockholm.
Jamies_Italian

Restaurangen med 195 sittplatser och en stor bar kommer att servera prisvärda, enkla, rustika italienska rätter gjorda på lokalproducerade och ekologiska råvaror i kombination med dagsfärsk, egenproducerad pasta. Merparten av huvudrätterna kommer att kosta under 200 kronor.

Tidigare i år offentliggjorde hotellkedjan Scandic och Jamie Oliver sin gemensamma satsning på att ta Jamie’s Italian till den nordiska marknaden. Nu öppnar Nordens första Jamie’s Italian på Scandic Anglais i centrala Stockholm. Lokalproducerade och ekologiska råvaror med utgångspunkt i bra djurhållning har stor betydelse för restaurangen vilken bygger på en medveten syn på kvalitet, hållbarhetsfrågor och samhällsansvar. Leverantörerna är därför noga utvalda.

– Scandic och Jamie Oliver är en perfekt matchning eftersom vi delar samma grundvärderingar. Skandinavien är redan Jamie’s tredje största marknad och vi vet att han är omåttligt populär här. Därför känns det extra kul att nu kunna erbjuda våra hotellgäster ett otroligt mervärde, och samtidigt locka fler gäster till våra restauranger. Ambitionen är att expandera Jamie’s Italian på Scandichotell i hela Norden, men just nu fokuserar vi på den här första restaurangen, säger Ulrika Garbrant, koncernansvarig för Scandics restauranger.

Den brittiska kocken Jamie Olivers restaurang Jamie’s Italian finns på snart ett 50-tal platser i världen, varav flerparten i England. Idéen bygger på god och enkel italiensk mat lagad från grunden och där prisvärdhet är nyckelordet. Därför ligger endast ett fåtal huvudrätter över 200 kronor på Jamie’s Italian på Scandic Anglais.

Jamie’s Italian startades i samarbete mellan Jamie Oliver och hans italienska mentor Gennaro Contaldo, vilka öppnade sin första restaurang i England 2008. Det är idag en av de snabbast växande restaurangkedjorna och finns bland annat i Australien, Ryssland, Singapore och Turkiet. Gemensamt för Jamie’s Italian är förmågan att skapa sköna mötesplatser, både inspirerade av den italienska matkulturen och miljön på plats.

Restaurangen på Scandic Anglais har inspirerats av färger och karaktären på miljön i närområdet från bland annat Kungliga Biblioteket och Gamla Stan. En industriell känsla möter värmen från Toscana i Italian. Hållbarhet och äkthet genomsyrar materialval, belysning och design. En äldre byggnad från Norra Sverige har bland annat återvunnits liksom gamla skeppsarmaturer.

– Det är svårt att förstå att vi om bara ett par dagar öppnar en Jamie’s Italian i Stockholm – vår första nordiska restaurang! Jag vet att jag är partisk men den här restaurangen är helt fantastisk och jag bara vet att ni kommer att älska den. Vårt nya team har tränat otroligt hårt för att se till att alla som kommer på besök kommer att ha en verkligt fantastisk upplevelse. Jag har ju lovat att det kommer att bli episkt,” säger Jamie Oliver.

Samarbetet mellan Scandic och Jamie Oliver startade redan 2008 genom specialkomponerade
rätter och menyer framtagna speciellt för Scandic.

Fakta Jamie’s Italian på Scandic Anglais
Sittplatser: 195 i restaurangen
Fyra köksstationer: antipasti, pasta (även glutenfri), fisk och grill.
Bar: Ja, med totalt 85 sittplatser och plats för upp till 200 personer
Barmeny: Ja, italiensk kaffe- och barmeny med stort utbud av Aperitivo, Amaro och Spritz
samt enklare italienska maträtter
Barnmeny: Ja, Jamie’s Italians prisbelönta barnmeny

Källa: Mynewsdesk

Prenumererar du på Nyhetsbrevet?

Anmäl dig idag till restips, nyheter och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×