Bonaire
Inspiration,  Karibien,  Restips

Bonaire ett stycke paradis på jorden

Bonaire är en liten ö i ABC-öarna i Karibien där flamingos, iguaner och turister samsas om de vackra stränderna.

Drömmer du om underbart vatten som skiftar i världens alla blå och turkosa färger och stränder som är så vita att det gör ont i ögonen när solen lyser? Bonaire är ett stycke av allt detta. Ön är så liten, ja inte lika liten som några av öarna på Maldiverna. men nära inpå i alla fall. Hit reser man för att få avkoppling och ro, njuta av natur, hav och att dyka eller snorkla.

Boanire

Bonaire, underbart vackert

Bonaire är en enda stor naturpark! Mer än hälften av landsytan är naturreservat och 100% av allt vatten runt ön är skyddat. Man förstår varför när man vadar i det grunda vattnet som har många tångrev nära, där fiskar lägger sina ägg och reven fungerar som en yngelfabrik. Det är med väldigt vanligt att se flamingos i de olika lagunformade badvattnen. Lite här och där finns uttorkade områden där mangroveträden växer och några pölar med varmt vatten finns kvar, här dyker de rosa fåglarna upp, som stora täcken breder de ut sig. Det är verkligen idylisk

Bonaire strand

Klimatet är, som det brukar i området, hett och härligt! Om det är det man är ute efter. Den bästa tiden att åka hit är november till maj. Risken för regn är som allra minst då och dagstemperaturen är någon grad lägre än under sommaren. Låt dig inte luras, 26 grader varmt men den heta solen och det klara vattnet runt omkring gör att det är riktigt hett och man bränner sig oerhört lätt. Under vår vistelse så gick vi med solskyddsfaktor 50.

Bonaire

Bonaire har egen internationell flygplats och man kan ta sig hit från många platser i USA och även många kryssningsskepp stannar till på denna vackra ö. Bonaire är en platt korallö. Det kan upplevas kalt och kargt vid första anblicken, men när man börjar resa runt på ön så ser man dessa fina områden med grönska. Störst behållning har man i vattnet, under vattnet eller på vattnet.

Se våra foton från Bonaire på Instagram, följ @resesidan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.