Resesidan.se om att jobba på hotell
Hotell,  Inspiration,  Sverige

Cecilia jobbar på hotell – Allt kan hända!

På stora hotell kan man räkna med att det händer mycket. Oftast väldigt roligt och intressant. Ena dagen har man melodifestivalen på besök, andra dagen är det styrelsemöte för internationella företag.

Resesidan.se om att jobba på hotell
Cecilia jobbar på det nya och stora hotellet Quality Hotel Friends i Solna. Där jobbar hon med alla grupper som skall komma till hotellet, det kan vara en turistbuss, läkarkongress eller artister som skall uppträda i arenan. Det har varit bråda dagar då man haft både hotellet och arenan fullbokad av alla Melodifestivalsintresserade. Cecilia har jobbat sex år inom branschen och har hunnit med att bland annat vara slottsvärdinna, konferensvärdinna och även haft spökvandringar på Häringe Slott.

 

Hej Cicci! Tack för att du hinner stanna upp ett par minuter med oss. Vi vet det har varit massor att göra hos er under ett par veckor.

 

Vad var det som gjorde att du började jobba i din bransch?
“Slumpen avgjorde faktiskt lite. Jag var i behov av extra jobb när jag pluggade på gymnasiet. Jag fick då en anställning på Häringe Slott som Afternoon Tea-värdinna och sedan valde jag att stanna.”

Vad är det bästa med att jobba med det du gör?
Det bästa med vår bransch är att få jobba med människor. Ingen dag är den andra lik, vilket gör att man alltid har roligt på jobbet! ”

Hur tycker du man skall vara som person för att jobba inom turist- och resebranschen?
Man får inte vara rädd att prata med människor. Det är bra att kunna läsa av människor och ibland veta vad de vill innan de ens kommit fram till receptionsdisken. Var inte rädd för att ta egna initiativ, det kommer man väldigt långt med.”

Resesidan.se pratar med Cecilia

Finns det något negativt?
Jag tycker inte det, men de obekväma arbetstiderna gör det ibland svårt att kunna vara med på allt som händer privat.”

Vad är dina råd till andra som vill jobba med det du gör?
Egna initiativ! Så kan du nå stjärnorna!

Vad tror du att du skulle gjort om du inte börjat jobba med det du gör idag?
Jag började plugga som journalist, så det är det jag troligtvis hade gjort.”

Toppen! Tack för din tid, nu får du springa iväg och möta nästa grupp som skall checka in på hotellet. Det ser ut som de har mycket bagage med sig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.