Charterns populäraste resmål, sommar 2014 1
Europa,  Hotell,  Sol & Bad

Charterns populäraste resmål, sommar 2014

Det är många som nu planerar sin sommarsemester. En kall vår brukar hjälpa till att sälja slut på charterresorna från Sverige.

Resesidan.se har kollat upp vart vi helst vill åka och här nedan kan ni följa topplistan.

  • Turkiet är ännu hett som resmål. Men fler väljer att resa bort från klassiska orter som Antalya. Både  Side och Bodrum bokar bättre nu än tidigare. Bodrum är även  mycket populärt bland turkarna själva.
  • Rhodos har fått ny luft under vingarna och många är det som efter år av uppehåll har hittat tillbaka till ön.
  • Mallorca är ännu populärt att åka till, det finns många fina platser här och resan är lagom lång, tycker många resenärer.
  • Kreta är en klassiker och har många återvändande besökare, både Hersonissos och Rethymnon.
  • Kroatien ökar och fler upptäcker denna pärla till resmål med underbart vatten.

sideSide, Turkiet

Den som är på jakt efter en billig resa till solen ska passa på att resa nu. I maj kan priserna på sista-minuten-resor vara riktigt låga. I år är inget undantag. Efter valborgshelgen har priserna på resor sjunkit rejält.

Flest resor finns kvar till de stora resmålen som Kreta, Turkiet och Rhodos t ex. Just nu finns det t ex flygstolar t/r från 498 kronor. Resor med flyg och ospecificerat boende finns från 998 kronor.

– Mallorca har alltid varit ett omtyckt resmål bland svenskarna. Kanske för att det är en så bra mix av härliga stränder, storstad och vacker natur. Mallorca har någonting för alla, både för barnfamiljer och vuxna som reser utan barn, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Förutom Mallorca toppar också de små grekiska öarna och Kreta listan över svenskarnas sommarfavoriter, med 29 respektive 26 procent av rösterna, men även Turkiet och Kanarieöarna är populära resmål under sommaren. På frågan hur svenskarna planerar att spendera sommarsemestern svarar 43 procent att de kommer att resa utomlands någon period, och nästan lika många att de redan har bokat, eller ska boka, en sol- och badresa (22 respektive 19 procent).Det är många som nu planerar sin sommarsemester. En kall vår brukar hjälpa till att sälja slut på charterresorna från Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.