Palma de Mallorca - Inte bara en charteresa 1

Palma de Mallorca – Inte bara en charteresa

Palma de mallorca

Många har förstås redan varit på Mallorca och semestrat men av alla som tagit sig dit är det faktiskt få som valt att bo just i staden som är öns riktiga pärla; Palma de Mallorca!

Palma de Mallorca är mitt paradis

Jag bodde i Palma för snart två år sedan och jag stormtrivdes. Till ytan kan det verka, eller vara, extremt turistigt men allteftersom veckorna gick lärde jag mig mer och mer av det riktiga spanska livet på Mallorca och i Palma stad. Jag bodde en gata upp från Paseo Marítimo, strandpromenaden i Palma, som sträcker sig ända från Cala Major i väst, förbi flygplatsen till Playa de Palma i öst och lite till.

Palma de Mallorca

Längs hela promenaden finns en cykelfil med kilometermarkeringar i marken. Där brukade jag och mina vänner åka inlines eller cykla bort till Playa de Palma för att sen vända tillbaka. Om man inte får plats med inlines i packningen är ett hett tips att faktiskt hyra en cykel och cykla längs havet. Man kan hyra cyklar billigt till stora som små i Palma. Jag kan lova en fantastisk cykeltur med havsfläkt i håret och vacker vy över Medelhavet under färden! Om man är lika lyrisk och fascinerad som jag över flygplan kan man dessutom stanna på vägen och ha lite plane spotting. Vid partiet av promenaden som går förbi flygplatsen kommer man nära startbanan och flygplanen lyfter precis ovanför huvudet! Det är faktiskt riktigt häftigt.

attachment


På tisdag- och onsdagskvällar i Palma centrum, intill Placa Major, är det La Ruta Martiana. Från ca 19:30 och framåt, får man tapas och öl, vin eller sangria för 2 euro! Meningen är att man kan ta en eller två tapas inklusive dryck för en väldigt billig peng och sedan byta restaurang/bar och göra samma procedur på nästa ställe! Det är nämligen många ställen som har anslutit sig till La Ruta Martiana och man kan räkna med att bli proppmätt innan man ens testat en bråkdel av alla.

attachment3

Shopping i Palma. Behöver jag säga något mer? Du kanske har hört att Palma är känt som ”mini Barcelona” och det ligger mycket sanning i det! I gränderna och kvarteren runt den stora katedralen finner du många små, egna butiker med märken du inte hittar någon annanstans. Självklart finns också de stora spanska kedjorna Zara, Mango, Bershka, El Corte Inglés, Massimo Dutti osv. men jag rekommendarar starkt att ta en kik in i de söta gränderna. Jag har hittat massor av eleganta och coola kläder och skor i de där gränderna som folk senare undrat med stora ögon vart jag fått tag på.

attachment4


Jag som själv är en hopplös shopaholic skulle kunna skriva ett helt inlägg om bara shoppingen i Palma men innan jag avrundar vill jag hinna ta er med till mitt smultronställe nummer ett; Castell de Bellver! Egentligen är det inte slottet i sig jag vill berätta om för det har jag faktiskt aldrig besökt. Det är skogen och området runtomkring som är helt underbart! Gillar du att promenera eller springa i naturen måste du ta dig upp hit! Är man långt åt väster på Paseo Maritimo är det lätt att gå upp till Bellver. Väl uppe kan man utforska stigar åt alla håll och kanter. Vill man ha utmaning finns där också perfekta branter och trappor för intervallträning. Jag älskar området och efter ett femtiotal vistelser i skogen vid Bellver finns det fortfarande stigar jag inte har gått på.

attachment6


Hoppas ni nu blivit sugna på en weekend i Palma de Mallorca i vår! Tips är att boka från april och framåt, då har det börjat bli riktigt fint väder på ön!

Inlägget är ett gästbloggsinläggSimilar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.