Det är dags för Köttbullar 1
Inspiration,  Restaurang

Det är dags för Köttbullar

Resesidan.se har provat Meatballs – Sveriges enda Köttbullsbutik. Vi var där en söndag och denna dag fanns två varianter att välja bland.

Resesidan.se provade Meatballs
På en ganska okänd adress, Nytorgsgatan 30 på Södermalm ligger Meatballs. Söndagen när vi var där fanns två alternativ att välja på, klassiska köttbullar eller tuppköttbullar, dessa serverades med en rödvinsås, potatismor, lingon och pressgurka.

Resesidan.se provar Meatballs
Lokalen är ganska så enkelt inredd men är hemtrevlig, det finns några långbord och ett par mindre bord för två personer. Inne i lokalen finns även en kyldisk där man kan köpa med sig alla de olika köttbullarna som finns.  I restaurangen så serverar man annars köttbullar gjorda på tupp, älg, oxe, vildsvin, två olika sorters unggris, vegetariska, lax, ren och kalkon. Samtliga djuren är uppfödda ekologiskt.

4
Gott knäcke serveras till måltiden och det går bra att få öl att dricka till, om man önskar. När vi var där så var det nästan bara turister på restaurangen och personalen bekräftade att det är många som kommer till dem för att prova “svensk” mat.

3

Sleeping Bulldog på fat blev vårat val till de klassiska köttbullarna. Servicen var mycket bra, personlig, avslappnad och trevlig. De utländska besökarna verkade med trivas i lokalen. Under vårat besök hann vi möta gäster från Korea, Japan, Tyskland, Italien och Storbritannien.

5
När vi fick maten så kom även erbjudandet att om vi ville ha påfyllning av något så var det bara att säga till. Som vanligt med köttbullar så ser det inte mycket ut för världen men när man väl ätit klart så var man perfekt mätt. Så kan man tänka sig att promenera lite bort från Medborgarplatse, Götgatan och Folkungagatan så är det värt en avstickare att komma till Meatballs för en tallrik bullar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.